11.06.2006 | 21:27

Uusi huivi tulossa! Hälyttäkää lehdistö paikalle!

Olen aloittanut taas yhden huivin. Toivottavasti saan sen pian loppuunkin...

Halusin antaa tämän huivin lahjaksi, mutta muutin mieltäni. Ensinnäkin arvailuni osuivat valitettavan hyvin oikeaan ja huivia varten varaamani 200 g silkkilankavyyhti (väri antique pink) ei riittänyt ja jouduin turvautumaan seuraavaan silkkilankaan (väri pink mix). En osaa sanoa, näyttäkö huivi hyvältä tuollaisena vai ei. Jos olisin ollut fiksu, olisin tehnyt sileän neuleen osuuden monivärisenä ja pitsineuleosuuden yksivärisenä, mutta jälkiviisaus on paras viisaus.

Huivin ohje on peräisin Engeln Spitzenstricken Nr. 58 -vihkosesta, jota myy Martina's Bastel- und Hobbykiste. Rakkautta ensi silmäyksellä, kyllä vain.

« It's another scarf! Alert the media! | Blog | Life's like a hank of yarn... »

Kommentit - Comments

Hei! Kiitos, mä osasin neuloa hihan. Mulla on vaan tapana tehdä ensin hihat ja sen jälkeen etu- ja takakappale. Siksikin tuntui vaikealta toi hihan neulominen. Jos neuloisin ensin taka- ja etukappaleen ja sitten viimeisenä hihat niin vois "sovittaa" hihaa. Kiitos vielä kerran.

Hmm... Ekaksi kavennat 3 s hihan kummassakin reunassa eli oikean krs:n alussa ja nurjan krs:n alussa. Sen jälkeen kavennat aina oikealla krs:lla yhden silmukan kummassakin reunassa 5 kertaa eli kummastakin reunasta kaventuu yhteensä 8 s. Kavennukset tehdään ilmeisesti symmetrisesti samalla tavalla kuin takakappaleessa eli kerroksen alussa(?)neulotaan 2 o yhteen ja lopussa(?) tehdään ylivetokavennus, molemmat yhden silmukan päässä reunasta.

Hei! Upean näköinen huivi. Sun sivut ovat tosi hyvät ja olen saanut innostuksen alkaa neulomaan ja paremminkin opetella neulomaan :)

Neuvoisitko mulle miten neulon tämän ohjeen mukaan? Siis mä neulon violetin värisestä Aino-langasta kaverilleni puseroa ja teen nyt hihaa, jossa sanotaan: hiha Kun kpl:n korkeus on 48 cm, päätä molemmissa reunoissa 1x3 s pyöriötä varten. Kavenna vielä molemmissa reunoissa joka 2. krs 5x1 s kuten takakappaleen kädenteillä. Takakappaleen kädentien ohje: Kun kädentien korkeus on 23 cm, neulo oikeasta reunasta 24 s, 2 s o yhteen, 1 s o, päätä seuraavat 22 s pääntietä varten, neulo 1 s o, tee ylivetokavennus ja neulo kerros loppuun. Neulo ensin pääntien toinen puoli. Toista kavennukset pääntien reunassa vielä joka 2. kerros 2 kertaa. Kun kädentien korkeus on 25 cm, päätä loput eli olan 24 s kerralla. Neulo pääntien toinen puoli vastaavasti. Miten lasken ton hihan kädentien kaventamisen ja neulomisen, muuten olen osannut neuloa ohjeen mukaan mutta toi tuntuu hankalalta.

Mitä tässä voi enää sanoa... :)

Hei, kiva lukea neulomisestasi. Katselin tässä yksi päivä gallerioitasi. Muistin vielä Tessa-neuleesi, josta sain innostuksen omaan Haaste-neuleeseeni. Siitä asti olen seurannut blogiasi.

ai huivi....oot kyllä mahdoton huivinkutoja! Kaunis malli.

Hmph! Marjut puhuu taas tuhmia. Tää alkaa olla K18 blogi... :D

Ei saa sanoa vaaleapunainen tai antique pink, eikä silkki eikä myy... ;D