16.02.2006 | 21:06

Lämpöisiä ajatuksia

Olen neulonut torkkupeittoa sohvalla lojumista varten. Meillä oli aivan ihana mummoni (kangaspuilla) kutoma punainen, villainen torkkupeitto, mutta erinäisten kissallisten tapahtumien jälkeen havaitsimme sen huopuneen 30 asteen hellävaraisessa villapesussa.

Siispä keksin, että minulla on paksuja villalankoja, joista en kuitenkaan saa tehtyä villapaitoja, joten voisin hyvin tehdä niistä torkkupeiton sen sijaan. Aloitin luomalla 22 silmukkaa ja päätin neuloa, kunnes vyyhdin lanka loppuisi. (Lanka on 100 g vyyhdeillä.) Keksin samaan aikaan myös sen, että peitto pitäisi tehdä mahdollisimman isoista paloista tai muuten se ei koskaan valmistuisi. Jussin mielestä raidat olivat OK, joten päätin tehdä raitoja enkä isoja ruutuja.

Olen neulonut erilaisia helppoja mallineuleita: helmineuletta sekä 1o,1n- että 2o,2n-versiona ja vinoja nurjien silmukoiden muodostamia raitoja. Ruskeiden raitojen kanssa kokeilin hieman enemmän (mutta hyvin hillitysti) ja tein palmikoita. Huisaa! Palmikoita!

Neulomista riittää...

Mutta tiedättekö mitä? Eilen opetin työkaverini Heman virkkaamaan ja hän oppi sen hetkessä!

« To keep me warm | Blog | Blankety blank(et) »

Kommentit - Comments

Erilaiset "ruutuneulemallit" xoikein xnurin xoikein jne - neuleena ovat jämäköitä. Omassa paloista tekemässäni peitossa on juuri näitä. Ja parhaiten ovat pysyneet kuosissa.

hmm......ainakin lankavarasto hupenee....ja varmaan ihan kiva tulee, eihän noin isoa jaksais yhdellä mallilla edes neuloa....