30.01.2006 | 20:35

Yksi kaksi kolme monta asiaa

Neuleopetusta

Työkaverini Hema oppii uskomatonta vauhtia. Tänään hän näytti, mitä oli jo ehtinyt neuloa (vau!) ja opetteli nurjan silmukan sekä lisäyksen ja kavennuksen. Täytyy myöntää, että minä en ole mitenkään hyvä opettaja, vaan hän on loistava oppilas.

Kummityttö

Olen huono kummitäti, saisin hävetä! Kummityttömme Aino Elina kastettiin eilen enkä neulonut hänelle mitään. Eiih! Korvaan tämän hänelle neulomalla jatkossa kaikkea ihqua. Aino on niiiiin suloinen lapsi... (Mutta ei, älkää odottako vielä vauvauutisia tältä suunnalta.)

Cora-villatakki

Cora valmistui eilen. Melkein. Toinen hiha pitää vielä kiinnittää uudelleen, koska sen pitsiraita ei osunut ihan kohdalleen. Muuten Cora on valmis!

Mitä minulla on päälläni?

Mermaid haastoi minut tähän meemiin: Kerron mitä mulla on päälläni kun saan tämän haasteen. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perässä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa tästä haasteesta ja tästä merkinnästä..

Frankin käytännön merkkauspilan jälkeen (yhden niistä, äidin aikanaan virkkaaman) minulla on päälläni rentoja kotivaatteita. Valkoisessa t-paidassa lukee "Federal Law Enforcement Training Center", ja sain sen lahjaksi amerikkalaiselta kirjekaveriltani, kun hän oli koulutuksessa. Kaikesta huolimatta se on erinomainen kotipaita.

Sen lisäksi olen pukeutunut mustiin Adidaksen verkkareihin, mustiin villasekoitesukkiin ja naukuviin kissatossuihin (samanlaisiin kuin kodinhengetär Nannallammekin nykyisin on). Kaiken alta löytyvät Gossardin pinkit alusvaatteet.

Olen tapani mukaan tylsä kiertokirjeentappaja enkä jatka tätä eteenpäin kenellekään erityisesti, mutta jos haluat jakaa tämän, niin ole hyvä!

Kuvatekstikilpailu!

Sitten päivän jännittävimpään paljastukseen, sillä kuvatekstikilpailu ratkeaa tässä ja nyt. Raati on pohtinut ankarasti, sillä kaikki ehdotukset olivat loistavia ja parasta oli vaikeaa valita. Kuvatekstikilpailun voittajaa etsittiin mm. mittaamalla spontaanit naurunpyrskähdykset ja hihityksen voimakkuudet.

Nyt meillä ylidiktaattoreilla on ilo ja kunnia julistaa voittaja... Fanfaareja! Hurraahuutoja! Shampanjapullojen korkkien poksahduksia! Ilmapalloja! Konfetteja! Onnitteluja!

Krhm krhm. Huomio! Täten pyydämme (tadaa!), että voittaja astuu ulos Lankakomerostaan! Voittanut ehdotus oli: "Kappas, isäntäväki on ostanut uutta kissanhiekkaa... Tuntuupas pehmeältä, vaikka onkin vähän isorakeista."

Perustelut: ajankohtainen, osuva.

Onnittelumme! Laita yhteystietosi osoitteeseen marjut [at] katajala . net, niin palkinto lähtee jossain vaiheessa.

Lisäksi raati on päättänyt myöntää kunniamaininnat seuraaville ehdotuksille. Näistä saa tuuletuksia, mainetta, kunniaa, glooriaa, ylistystä, hurrauksia ja suunnattoman määrän kehuja sekä oikeuden rapsuttaa Maxia masusta, jos nyt sattuu olemaan täällä Leppävaaran suunnalla.

Yksinkertaita, rakas Watson -kunniamaininnan myönnämme Ainaoikealle.

"Etsi kuvasta yksi poikkeavuus".

Perustelut: pidämme arvoituksista.

Tule apuun Anja -kunniamaininnat myönnämme

Nannalle: "Ai, kato, mulla oli vielä yksi tuollainen mustavalkoinen kissa lisää. Eipä ihme, ettei ennen löytynyt, koska se oli pakattu ruskeiden laatikkoon."

AnneV:lle: "Ensin tästä huushollista hävisi Kyösti, sitten se Taisto. Mitähän pahaa minä olen tehnyt? Eihän minua vaan lähetetä sinne Pelkiaan? Kuiskivat jostain paketin lähettämisestä etelään; puhuisivat vaan asioista niiden oikeilla nimillä. Ei Pelkiaan, lupaan olla ihan kiltisti!"

ja Johannalle: "Nyt olis aika hyvät mahdollisuudet päästä sellaiseen kotiin, jossa kissoista välitetään enemmän kuin langoista" (ei kissaparka taida vielä tajuta, että lähetettävien lankojen laatikossa lymyily tarkoittaa sitä, että joku muukin diggaa enemmän langasta kuin kissasta ;)

Perustelut: Ollaan ihan hiljaa näistä, jookosta joo, ei kerrota kenellekään, eihän?

Karvapallero-kunniamaininta myönnetään seuraaville raja-aitoja riikovista ehdotuksista:

KirsiJ: "Olenko minä synnyttänyt?"

KristiinaS: "Minun pentuihin ei kosketa" sanoo tuima kisuemo.

Perustelut: vaikka jotkut eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset, Maxi on hellä ja äidillinen kolli.

Maxi haluaa vielä mainita erikseen kaksi häntä lämmittänyttä ehdotusta, joissa hänen persoonansa pääsi parhaiten esille:

Memmu: "Olkoon vaikka Kitteniä, ei ole Minut voittanutta."

Mirja: "Nää on mun pileet ja mä kieriskelen mohairissa, jos mua huvittaa!"

« One two three many things | Blog | The week gone by »

Kommentit - Comments

Ei voi olla totta, minäkö voittaja! Hyvä, että palkintona ei muistaakseni ollut lankaa, olen nimittäin tehnyt inventaariota komerossani ja lankaa riittää, mutta siitä enemmän blogissani, kunhan ehdin sinne asiasta raapustaa.

Ihania ja mahtavia ehdotuksia oli kyllä tuossa kovatasoisessa kuvatekstikilpailussa. Itse pidättäydyin osallistumasta, kun totesin että AnneV sanoi sen paremmin kuin minä. ;)

Ilahtuneet kiitokset kunniasta, glooriasta sun muusta tilpehööristä. Rapsutatko puolestani Maxia masusta ja kerrot, että tämä ei olisi ollut mitenkään mahdollista, jos kyseisen herraskissan ilme ei olisi oman arvonsa tuntevien kissojen tapaan suorastaan huokunut viestiä tyyliin "kyllähän tässä paremman puutteessa makoilee, mutta Minä olen silti pehmein, ihanin, suloisin..."

Hei, olen todella otettu Karvapallo-kunniamaininnasta. Kiitos Maxille!