12.01.2006 | 19:49

Studio Himalaya

Neulonta-listalta saa kaiken maailman ajatuksia...

Studio Himalayan nimen taisin kuulla ensimmäisen kerran jossain toisessa Neulonta-listan viestissä ja taisin päätyä heidän webbisivuilleen joskus, kun etsin tietoa pashminahuiveista. Silloin heidän liikkeensä oli vielä Katajanokalla.

Nyt Studio Himalaya on Töölössä stadionin lähellä eli käytännössä matkan varrella, kun hilpaisen Espoosta Helsinkiin bussilla. Siksi päätinkin käydä tsekkaamassa skenen (krhm), kun sairaslomalla siihen oli aikaa ja minulla oli muutenkin asiaa Helsinkiin.

Ensimmäisenä huomasin oven pielessä olevan nappihyllyn. Ihania nappeja, sarvesta ja ehkä myös puusta tehtyjä nappeja oli vaikka kuinka paljon. Sitten huomasin kortit, huivit, muut esineet, käsintehdyt paperit...

Hetken aikaa pällisteltyäni siirryin alakertaan ja siellä minua kohtasi tämä näky:

Vasemmalla paksua käsin kehrättyä tiibetiläistä villalankaa, joka kutsui minua ja huokaili: "Maksan 53 euroa/kg... Normaalihintainen Ainokin on Anttilassa kalliimpaa..." Vasemmalla silkkilankaa, jonka huutelua oli parempi olla kuuntelematta.

Villan värit olivat upeita, mutta villaa saa myös valkoisena hieman edullisemmin (unohdin tarkan hinnan), jos sitä haluaa värjätä itse. Lanka sopii myös huovuttamiseen. Silkkilankaa sai vain valkoisena ja senkin voisi värjätä itse. Alahyllyllä oli jokunen kartio alpakkalankaa muutamissa ruskean sävyissä ja se maksoi 80 euroa/1 kg kartio. Lompakkoni totesi, että 80 euroa on ihan liikaa, unohdetaanpas alpakka samantien.

Myyjä oli oikein ystävällinen ja mukava, mä tykkäsin. En voinut muutakaan kuin lähteä kotiin oranssin ja punaisen langan kanssa, kun kerät hyppäävät syliin kuin itsestään ja myyjän kommentti on: "Nuo on ihan sun värisiä lankoja!"

Minulle esiteltiin myös värimallit, tosin yhtä väriä pitää tilata vähintään 5 kg, mutta eikö se olisi sen arvoista? (Kun mieskään ei anna ostaa lankaa paaleittain, niin ruvetaan sitten tilaamaan kiloittain, niih. Hmph.)


« Visiting Studio Himalaya | Blog | Yarn for sale »

Kommentit - Comments

Kati: mutta entäs lankahamsterit?

Elina: hyvä, että mä en ole ainoa. :)

Voih, nyt tuo tiibetiläinen lanka ottaa minuunkin jatkuvasti yhteyttä telepaattisin voimin. "Minusta saisi vaikka mitä. Tule ja osta minut. Tule ja osta minut. Tule ja osta..."

Juu kyl. :DD

Cairbe ja KirsiÄr: joskus on tehtävä uhrauksia. :)

JohannaK: loistava idea!

Martsuli: värimalleja oli vielä kolmaskin laatikko, mutta siitä en ottanut kuvaa. Voi ei!

Vilja: toivottavasti jotain hauskaa löytyy - ja toivottavasti sun lankasi tulevat pian.

Katja ja Kati: pitäisikö ehdottaa?

Hanna: pitääpä korjata linkki nyt kun nettitauon jälkeen pääsen taas päivittämään sivuja! Kiitos tiedosta!

Maria: jos lohduttaa, niin mä kärsin ensi kuussa, kun lankahamsterit alkavat.

Ei saa kiusata henk. koht. langanvähennyskampanjaansa pitävää!

Moikka!
Tää kommentti ei kuulu tänne, mutta en taida Sua, Marjut, sähköpostillakaan tavoittaa ja vieraskirja ei tunnu toimivan, niin en muutakaan keksinyt. :(
Linkeissä Yhteishyvän neuleohjeet kaipaa päivitystä, kun ovat muuttaneet osoitteeseen:
http://www.yhteishyva.net/yhteishyva/vapaaaika/harrastukset/neuleohjeet/fi_FI/neuleohjeet/
Montaa ohjetta siellä ei ole, mutta jotain kuitenkin.

Mukavaa ja neulekevättä kaikille!

Samaa mieltä kuin Katja, äkkiä se 5 kg menee. Varsinkin jos neulontalistalla puhut mtn...

Viiden kilon tilaus taitaa olla helposti toteutettavissa vaikka kimppatilauksena. Ihanan värisiä nuo kyllä ovat!

Sulta saa aina hyviä lankakauppavinkkejä, ihanaa, kun saa etukäteen jo joltakulta toiselta Livingstonelta tärppiä, kiitos taas kerran! Ja kiitokset vastauskommentista, sillä oli rauhoittava vaikutus :)

Aivan superihania värejä... *kuolaa*

Kilon kartioita voisi toisaalta säilyttää kotona näkyvillä ihan sisustuselementteinä... "Tässä asunnossa on luotu tunnelmallinen sävy tiibetiläisillä lämpöelementeillä". Tai jotain.

No mutta tuohan on minunkin pääkaupunkiseudun työmatkan varrella...

Ai se on siellä... Munkin työmatkan varrella... Jonkun on tietysti uhrauduttava ja katsasttettavaa se paikka sun lisäksi :)