28.01.2006 | 19:09

Kiitos!

Sain Kultainen kudinpuikko -äänestyksessä kunniamaininnan. Kiitos kaikille minua äänestäneille! Iso halaus ja shamppanjaa kaikille!

Käsittääkseni neuleblogini on todellakin Suomen ensimmäinen. Aloitin sen maaliskuun lopussa vuonna 2003, joten kohta pääsemme juhlimaan kolmivuotissynttäreitä! Vuoden 2005 alussa taas siirryin nykyaikaan ja asensin palvelimellemme bloggaussoftan, Movable Typen ja Blogilistalle liityin 2.2.2005 muiden neulebloggaajien esimerkin rohkaisemana.

Aluksi pidin blogia ihan omaksi ilokseni, jotta muistaisin, koska neuloin mitäkin ja kuinka kauan neuleiden tekemiseen meni aikaa, mutta pian huomasin saaneeni yhä enemmän ja enemmän lukijoita. Lukijoiden lisäksi olen myös saanut kavereita ja ystäviä, joista olen enemmän kuin kiitollinen.

Jos muistelen suomalaisten neuleblogien alkutaivalta, niin parin kuukauden päästä omasta blogistani aloittivat sittemmin Bloggeriin muuttanut Pieni neuleblogi, yhä aktiivinen Terde ja jo hiljentyneet Pia ja Jenni. Alku oli hitaahkoa, mutta vähitellen neuleblogien määrä on lisääntynyt sellaista vauhtia, että en uskalla enää sanoa, kuinka monta neuleblogia Suomessa on, etten valehtelisi. Syynä tähän lienee se, että neulojat löysivät mm. Bloggerin ja Vuodatuksen blogipalvelut ja huomasivat, että ei bloggaaminen olekaan vaikeaa.

Osa on ehtinyt jo lopettaakin, jotkut bloggaajat pariinkin kertaan. Pian blogia jäin erityisesti kaipaamaan - olihan hän yksi pioneereista ja neuloi upeita kirjoneuleita ja sen lisäksi hän on ollut mukana tekemässä Ullaa ihan alusta alkaen.

Mitä neuleblogeille kuuluu nyt? Oikein hyvää. Blogistaniassa aiheuttamme kohina lienee laantunut ja neuleblogit ovat blogeja siinä missä muutkin, eivät mitään kummajaisia. Jonkun on näytettävä tietä! Neuleblogien myötä myös muita käsityöblogeja on syntynyt: ristipistot, helmityöt, askartelu ja nukkekodit ainakin näyttävät olevan edustettuina.

Myös kommentointikulttuuri on muuttunut ja vuorovaikutuksen määrä lisääntynyt, kun blogipalveluiden tarjoamat kommentointimahdollisuudet antavat kenelle tahansa mahdollisuuden jättää oman viestinsä blogimerkinnän yhteyteen. Kommentointikulttuuri on ollut mukavaa ja kannustavaa ja marinat ovat olleet satunnaisia, mitään ulkomaisista neuleblogeissa leimahtaneita kommenttisotia ja eri puolille ryhmittäytymistä meillä ei ole ollut.

Jos epäröit vielä, perustaisitko oman neuleblogisi vai et, älä enää mieti, vaan toimi! Tämä on hauskaa!

« Hihan tarkastajat | Blog | One two three many things »

Kommentit - Comments

Onnittelut täältäkin ja kiitokset muistamisesta:-) Blogini aloittaminen oli tosiaankin sinun ansiotasi aikoinaan, ja seuraan blogiasi edelleen - se on aina eka luettava blogi blogikierroksellani:-)

Kiitos oikein paljon kaikille! En olisi kyllä blogia aloitellessani uskonut, mitä kaikkea sen ansiosta tapahtuu.

Onneks olkoon niin vimmatusti! Miltäs tuntuu olla neule blogistanian seniori??? -Terde

Onneksi olkoon! Oikeaan osoitteeseen meni kunniamaininta. :) Minäkin pidän kovasti blogistasi ja taisi olla ensimmäisiä neuleblogeja, joita olen lukenut. Täältä sivuilta olen myös saanut paljon hyviä vinkkejä niin neuleohjeiden kuin Tallinnan lankakauppojen suhteen. Eli paitsi että bloggaaminen on hauskaa, siitä voi myös olla hyötyä muillekin!

Sinut on haastettu pukeutumismeemiin!

Onnea kunniamaininnasta! On hienoa, että löytyy sellaisia, jotka haluavat kommentoida julkisesti omaa harrastustaan, ja samalla jakaa tietoa muille innostuneille. Positiivistä vastakaikua on myös kiva seurata. Esimerkkejä on varmaan lukuisia, mutta blogisi avulla minä kurkkasin ensimmäistä kertaa nettilankakauppoihin, ja huomattuani, että sehän toimii, rohkenin kokeilemaan. Kiitos, ja intoa jatkossakin!

Onnea kunniamaininnan johdosta! Ja kiitos hienoista neulesivuista ja kaikesta siitä tiedosta, jonka olet laittanyt näkyviin meidän muidenkin iloksi. Blogiasi on kiva seurata, jutut ovat hauskoja ja kissojen kommelluksia on myös viihdyttävää seurata = )

Onneksi olkoon, kunniamaininta meni tosiaan sille, jolle se kuuluu! :) Minäkin olen ihan koukuttunut tähän blogiin -- pakko käydä aina silloin tällöin vilkaisemassa, kun sulla on aina niin kivoja juttuja tekeillä.

Kyllä, kunniamaininta oli paikallaan! Voit lisätä käyntikorttiisi tittelin "kaikkien suomalaisten neuleblogien äiti". ;-)

Onnittelut täältä sitkeältä blogin seuraajalta!
Luulisin, että olen ensimmäisiä blogisi vakioseuraajia, sillä löysin blogisi vahingossa joskus tuolloin keväällä 2003 (ja sitten melkein heti myös nuo sinun mainitsemasi muut pioneerit). Omaa blogia vaan en ole saanut aikaiseksi. Jatkoja!

muistan sen kauhean sodan, siinä oli dishclotqueen ja muistaakseni wendy knitsin puolet, kielenkäyttö oli törkeää ja hatemailia sinkoili puolin toisin. aikuiset ihmiset!

Mullekin tää tosiaan oli ensimmäinen nettineulontakosketus. Suosikissa oli joskus linkki sun sivuille :), ja sieltä tulin tänne häiriköimään ja löysin Ullan, ja sivusta muiden blogeja, ja lopulta sain omankin blogin :) Olet palkintosi ansainnut!

Onnittelut ja kiitos kaikista vinkeistä mitä blogistasi olen saanut ja voinut muitakin pulmiensa kanssa neuvoa tänne etsimään ratkaisua.

todellakin, tämä oli ensimmäinen johon minä eksyin reilu vuosi sitten, ja lisäsin heti suosikkeihini. On tullut siis vierailtua useinkin ;) Kiitos mukavista lukuhetkistä ja jatka samaan malliin!