29.12.2005 | 18:04

Tätä ei voi kutsua aivottomaksi neulonnaksi

Niina ja minä tilasimme lankaa Seasonstoresta jokunen aika sitten. Tilasin punaista Pashminaa paitaa varten ja vaalean pinkkiä Tusshenaa muutaman vyyhdin.

Tusshena halusi islantilaisen Þrihyrnar og langsjöl -kirjan Hyrna Herborgar -huiviksi ja aloitin sen eilen. Sitä ennen luin kommentteja Heartstringfiberartsin sivuilta ja ihastelin valmista huivia, mutta projekti ei siitä huolimattakaan ole helppo.

Avustavan kääntäjän, Garnstudion sanaston ja Margaret Heathmanin Knitting Languages -kirjan avulla selvisin tähän saakka. (Totta puhuen kirjasta ei ole paljoakaan hyötyä. Siellä on joitakin tarpeellisia sanoja, mutta ei lähellekään kaikkia ja ilman syksyllä aloitettua islannin alkeiskurssia en olisi ymmärtänyt mitään ohjeesta.)

Huomaatteko virheen vasemmalla? Pudotin vahingossa silmukan. En saanut sitä poimittua, joten päätin purkaa ja koska neuleessa oli aiemminkin häiritsevä kohta, jatkoin purkamista samantien sinne saakka. Tässä olen nyt.

Tusshena on ihqua! Se on niin pehmeää. Se on myös paksumpaa kuin ohjeen lanka, joten saan luultavasti aikaiseksi ison huivin, mutta se ei haittaa ollenkaan. (Neulon 5 mm puikoilla, ohjeessa ehdotellaan 3,5 mm.) Huivi on aivan ihana, vaikkakin ohjeen kaksinkertaiset langankierrot tuottavat päänvaivaa. Onnistun aina missaamaan niistä toisen... Mutta alan pikkuhiljaa oppia mallineuleen eikä islanniksi neulominen ole niin vaikeaa kuin luulisi, koska ohjeessa on ruutupiirros, jota on helppo seurata.

« Now this is not what I call mindless knitting | Blog | Gone fishing »

Kommentit - Comments

OIHH...aivan ihastuttava huivi tulossa!