20.12.2005 | 13:39

Miksi, voi miksi?

Eilisen piti olla hauska päivä: ensin suunnitelmissani oli Susannan ja Ninnin tapaaminen ja illalla olin menossa Jussin kanssa elokuviin katsomaan Wallace ja Gromitia. Aina ei kuitenkaan käy niinkuin suunnittelee, ja tässä on syy sille ja sille, miksi tässä merkinnässä ei ole neulomisaiheista sisältöä:

Kukamitäminäkö?

En olekaan kertonut Frankin kuulumisia vähään aikaan, joten tässä päivitys. Eilen jouduin kiikuttamaan kissan (taas) eläinlääkäriin, jossa saimme (taas) antibioottikuurin. Tällä kertaa pillereitä pitää antaa 15 päivän ajan kaksi kertaa päivässä. Ilmeisesti aiemmista taisteluista ei ollut apua, joten kidutus jatkuu... Tänä aamuna Frank puraisi jo Jussia sormeen, kun annoimme ensimmäistä pilleriä. Frank on niin ovela ja osaa varmaankin jemmata pillerin suuhunsa noin tusinalla eri tavalla, jotta pääsee sylkäisemään sen ulos heti, kun vain voi.

Sitäpaitsi, mistä ihmeestä Frank tietää, että on aika lähteä reissuun? Hain kissan kopan kellarista. Frank ei piitannut koko asiasta, vaan nukkui rauhallisesti makuuhuoneessa. Huomasin, että kopan etuseinän ritilä puuttui ja hain senkin kellarista. Frank nukkui rauhallisesti makuuhuoneessa. Maxi päätti mennä pesimään koppaan ja jämähti sinne torkuille. Frank nukkui rauhallisesti makuuhuoneessa. Ravistelin Maxin ulos kopasta. Frank nukkui rauhallisesti makuuhuoneessa. Vein kopan kylpyhuoneeseen ja päätin tunkea Frankin sinne. Frankia ei näkynyt missään! Se oli teleportannut toiseen ulottuvuuteen. Pyydystin kissan hieman myöhemmin sohvan alta.

Kissat!

« Why oh why? | Blog | Today: socks »

Kommentit - Comments

Riikka: unohtui sanoa, että Frank osaa syödä niin valikoiden, että en tiedä, kuinka ruokaan sekoittaminen sujuisi... ja kun nuo kaksi vielä tunkevat sekaan, niin voisivat antibiootit mennä vääriin suihin. Muuten Frank on ollutkin terve kissa, ei minkäänlaisia ongelmia tätä ennen!

Nanny Ogg: kerro toki lisää!

Äitini kissa taisteli niin rankasti pillereitä vastaan, että lopulta siirryttiin ruiskeisiin. (Kissa kun oli yli 15v. ja taipumusta virtsiittiin...) Jos laitat mailia, selostan tarkemmin? Oli oikein hyvä systeemi, säästi sekä kissan että omistajan hermoja :)

Ninni: pitää miettiä asiaa. Katsotaan tää antibioottikuuri ekaksi (kiusataan nyt kissaa koko rahan edestä!) ja jos se ei auta, suunnitellaan muita toimenpiteitä.

Noi voi itku! Kävin jo aamulla katselemassa, josko Frankin kuulumisia olisi ilmaantunut.

Ehdottaisin kissojen hoitomuodoksi homeopatiaa. Sillä on äitini hoitanut eläimiään menestyksekkäästi toistakymmentä vuotta. En tiedä kuka homeopaatti hoittaa Suomessa myös eläimiä, mutta se kannattaa ottaa selvää. Ei nuo toistuvat lääkekuurit ole eläimille yhtään sen terveellisempiä kuin ihmisillekään.

Jos sä kehut Wilmaa vielä vähän...? Kas, Frank on myös oppivainen ja siisti ja looginen kissa. (Kun raapii yöllä ovea, ihminen herää ja kun ihminen herää, hän voi rapsuttaa kissaa.)

Vaihtokauppaanhan kuuluu luonnollisesti myös ristipistotyö "Kissa ikkunalla", jonka muunnat vielä muistuttamaan Frankia mahdollisimman paljon? Alkuperäinen koko 24 x 43 cm, mutta saa tehdä suuremmankin. Ja mä sitten tarkastan, ootko tehnyt varmasti mallin mukaan - believe you me, mä osaan siitä jo melkein jokaisen piston ulkoa.

Meillä on kans taisteltu noitten pillereitten tai siis oikeastaan kissan kanssa, joten voin sanoa että kokemusta on. Sitten keksittiin, että murskattiin se pilleri ja sekoitettiin johonkin oikeen hyvään ruokaan ja jo kelpas, mutta kaikilla ei tietty tuokaan tepsi. Kannattaa tietty ottaa selvää että saako pillerin murskata jos tuota kikkaa meinaa käyttää.

Mulla on ainakin aina joku kammo viedä Pikiä lääkärille kun saa pelätä että saa jonkun lääkekuurin päälleen. Vaikka ei tuo ole minun vaivana, kun ukko yleensä kissan kanssa taistelee. Minulla ei riitä luontoa väkisin lääkettä toiselle antaa kuin ihan viimeisen pakon edessä.

Altocumulus: kyllä, voi kyllä. (Huokaus.)

Susanna: meillä Maxi lojuu kopassa tyytyväisenä, se ei pahemmin piittaa muusta. Frank taas teleporttautuu yleensä silloin, kun koppa tuodaan ovesta sisään... Jocsu on kyllä viisas: Frank on kaikkein pienin, joten kai sitä voi kutsua Miniksi! Tosin meillä kissojen identiteetit ovat muutenkin sekaisin, sillä kun Frankia kutsuu, paikalle tulevat Mini ja Maxi ja Frank pysyy poissa...

AnneV: yhyy, vaihdetaako? Frank on fiksu ja filmaattinen ja osaa antaa tassua.

KirsiÄr: kyllä koiratkin osaa. Mä kuulin yhdestä, jolle piilotettiin pilleri ruoan sekaan. Aterian lopuksi kuppi oli tyhjäksi syöty ja sen keskellä koreili yksinäinen pilleri... :)

Meidän koravainaamme oppi oikein gurutasolle pillerinpiilotuksessa. Se ketku saattoi hautoa tabua piiiitkiä aikoja jossain kielen alla, ja sylkäisi pillerin pöpelikköön vasta, kun pillerittäjä luuli onnistuneensa.

Kun taas Wilma, tuo äiskän ihmekissa... niin, sanokaa vaan sitten kun alkaa uskomattomat Wilma-tarinat kyllästyttää... Viltsu siis kävi pari viikkoa sitten ekaa kertaa eläinlääkärillä meillä ollessaan. Ensin äiti oli syöttänyt sille kaksi madotustablettia, jotka meni ihan huomaamatta ruuan joukossa. Edelleen olen komentanut äitiä aina silloin tällöin kanniskelemaan Wilmaa kuljetuskopissaan ympäri kämppää, ettei se yhdistäisi sitä vain ja ainoastaan eläinlääkärikäynteihin. Vilma viihtyy kopassaan ja käy aina välillä etsimässä sieltä kissannameja.

Eläinlääkärillä sitten katsottiin hampaita, rapsuteltiin vähän hammaskiveä ja sitten tuli vielä piikki pyllyyn. Wilma ei ollut moksiskaan, ei edes häntä vipannut vihaisesti. Eläinlääkärikin oikein kiitteli mukavaa kissaa ja kehui äitiä hyväksi kasvattajaksi. Muuten hyvä, mutta Vilma on siis katastrofiyhdistyksestä adoptoitu ja jonkun muun kasvattama. Iäksi arvioitiin 5-7 vuotta eli ei sen nyt vielä pitäis ihan vanhuudenhöppänäkään olla.

Meidän katit teleporttautuu jo siinä vaiheessa, kun lähtee hakemaan sitä koppaa :D

Minä: Kato Jocsu, tässä on nyt se Frank mistä eilen puhuttiin. J: ei oo. S:on on. se Marjutin Frank-kissa. J: EI OLE VRANK. (hetken hiljaisuus) toi on se mini (melkein kuiskaten).

Älä kerro Frankille, tulee vielä identiteettikriisi..

Minulla on kokemusta vain koirista, mutta olet varmaan joskus lukenutkin
kuinka kissalle annetaan pilleri, esim. http://gamma.nic.fi/~myllma/kissakoira.htm . Taitaa pitää tosiaankin paikkansa!