30.11.2005 | 21:11

Mysteereitä ja päähänpinttymiä

Mysteereitä ja kiitoksia

Sain tänään Helsingistä postitetun salaperäisen kirjeen, joka sisälsi nämä kauniit raidalliset sukat. En löytänyt kirjeestä lähettäjän tietoja, joten toivottavasti hän lukee tätä ja saa kiitokset tätä kautta. Muuten olisin kiittänyt myös mailitse. Siispä lämpimät kiitokset salaperäiselle hyväntekijälle!

Sanna lähetti nämä hauskat pipot ja lapaset ja hauskan islanninkielisen kortin. Vau, tätä blogia todellakin luetaan ja asioita muistetaan! Kiitos oikein paljon!

Päähänpinttymiä

Ninnin inspiroimana Martsuli heitti vastahaasteen ja kysyi, onko meillä neulomiseen liittyviä päähänpinttymiä. Kyllä vain!

- Ostan lankaa.

Lana Grossa Tusshena, värit Pink, Lila, Schilfgrün ja Ziegelrot, ja mukana tullut lahja, Lana Grossa Veneto. Seasonstoren tarjouslankoja syys-lokakuulta

Kun näen alelankaa tai halpaa lankaa, tarkistan materiaalin ja valmistajan ja jos valmistaja on tuttu ja hyväksi havaittu ja/tai lanka on enimmäkseen luonnonkuituja, mitä todennäköisimmin sorrun siihen. Karoliina kertoi, että hänellä on oltava kuva neuleesta mielessään ennenkuin hän ostaa lankaa - minulla asia on täysin päinvastoin. Uskon, että lanka kertoo, miksi se haluaa tulla, jos minulla ei ole siitä mielikuvaa. (Ostan paljon lankaa netistä, joten mielikuvaharjoittelu on vaikeaa.) Olisi tietenkin viisasta suunnitella neule ensin, se säästäisi taatusti impulssiostoksilta - tai sitten ei. Toki saan usein mieleeni ajatuksia neuleista, kun langat huutelevat kaupassa, miksi ne haluavat tulla ja muuttavat sitten meille asumaan muiden lankakavereiden hyvään seuraan.

Nämä halusivat joululahjoiksi, ne huutelivat Neuletikin alehyllystä viime torstaina. Kyseessä on Hjertegarn Rivi, joka on enimmäkseen akryylia, mutta silti pehmoisen söpöisen vastustamatonta

Rivin alla (olisi tähän voinut keksiä sanaleikinkin?) kurkistelee Silkegarn. Se oli alehyllyssä puoleen hintaan. Puoleen hintaan! 100% silkkiä! Se haluaa tulla Lavold-tyyppiseksi neuletakiksi.

- Kissojen mielestä minulla on omituinen päähänpinttymä eli se, että he eivät muka saisi jäystää lankaa. Kissat eivät ole sitä sisäistäneet, vaan uskovat, että jäystäminen on sallittua, koska se on heidän mielestään hauskaa.

- Haluan tehdä neuleen loppuun ennenkuin aloitan jotain uutta, koska pyrin saamaan valmiita neuleita päälläpidettäväksi. Suunnitteleminen on kivaa, mutta neuleen valmistumoinen antaa suurimmat kicksit - suuremmat kuin langan ostaminen. Siksi pidän paksuhkoista puikoista ja langoista, koska niistä saa nopeasti valmista. Joskus sorruin ohuisiin lankoihin, koska pidän pitsineuleista ja varsinkin pitsihuivien neulomisesta. (Toim. huom: En aina saa aloitettuja neuleita valmiiksi saakka...)

Päällä: Rowan Yorkshire Tweed 4 ply, väri Radiant; alla: Rowan Polar, väri Blackcurrant. Celticoven alelankoja marraskuulta 2005

- Pidän Jussille neulomisesta (ainakin välillä) ja pakotan hänet pitämään neuletta ainakin kerran. Eniten Jussi taitaa arvostaa sukkia. Pipot Jussi aina hukkaa ilmeisesti auton takakonttiin (minkähänlainen pipoyhdyskunta siellä jo asustaa?). Paidat ovat hänen mielestään enimmäkseen liian kuumia ja niitä voi ehkä harkita pitävänsä, kun ulkona on -30 astetta pakkasta ja mä hautaudun kolmen untuvatakin sisään. Jussille neuloessani (ja itselleni myös) neulon yleensä liian pitkät hihat. Olen vakuuttunut siitä, että hihat jäävät liian lyhyiksi, joten teen niistä varmuuden vuoksi riittävän (eli liian) pitkät, etteivät ne jäisi jonnekin ranteen tuolle puolen. Pidän myös pitkähköistä hihoista...

- Mainitsinko jo, että ostan lankaa? Ostan myös kirjoja. Pidän mallineulekirjoista ja ilmeisesti tavoitteenani on hankkia niistä ihan jokikinen. Pidän myös perinneneuleista ja uhkaavasti näyttää siltä, että taidan ostaa jokaisen niitäkin käsittelevän kirjan... Haluan oppia neulomisen historiasta ja eri alueiden perinneneuleista.

- Edellisestä seuraa luonnollisesti se, että pidän kirjoneuleista! En vain tee niitä itse kovinkaan paljon. Kumma juttu.

- Unelmanani on suunnitella Maailman Upein Neule. Se olisi mitä todennäköisimmin palmikkoneule, jossa yhdistyvät maailman kauneimmat palmikot silmiähivelevällä tavalla. Sitten kaikki ihastelisivat sitä ja olisin itse ylpeydestä mykistynyt. En kuitenkaan ole lähelläkään tuota enkä varmaan koskaan pääsekään lähelle, mutta pitäähän sitä olla tavoitteita! Luulisin, että palmikkoneuleen voisi tehdä vaikkapa tweed-langasta...

Päällä: Rowanspun 4 ply, väri Sugar; alla: Rowanspun Aran, väri Gables, Colourwayn alelankoja marraskuulta

« Mysteries and obsessions | Blog | Ulla wishes you a Merry Christmas »

Kommentit - Comments

ooh! ne tusshenat tuli heti, kun niistä uskals ääneen haaveilla! sormet alko syyhytä heti! ja -yllättäen- tuli mieleen, et miksen tilannu enemmän... mutta se kai on ihan normaalireaktio näissä piireissä.
nyt kun vielä tulis loma ja pääsis toteuttamaan itseään noista, niin olis tosi bueno.

Katjaii: Tusshenaa ei voi vastustaa. Mikähän siinä on?

Maria: tur? Hur så? Ni har ju många garnaffärer i Åbo också, t.ex. PiikkoPirta som säljer fina garner!

Ninni: toki mua saa siteerata. Se olisi kiva, jos varoittaisit ensin, että tiedän etsiä oikean julkaisun. :)

Kati: joo, köh köh, ysk ysk, mutta tänään tulivat veronpalautukset (ja kuun puolessavälissä menee opintolainan lyhennyksiä, mutta ei nyt lueta kalenteria sinne saakka...)

Voihan kukka. Rouva on taas ostanut lankaa. :DDD

Minä sitten niin pidän sinun kerrontatyylistäsi.=) Olet hyvä kirjoittamaan.

Saako sinun kirjoituksiasi siteerata, jos ne tulevat johonkin julkaisuun?

Argh, vilka härligheter! Tur att jag bor i Åbo!
Maria (marie_doggy)

aaah... toi tusshena-laatikko näyttää niin herkulliselta, että kohta mä kyttään oven takana postiljoonia joka päivä! *slurp* mullekin kun on tulossa lilaa ja pinkkiä ja sitten vielä roosaa ja vaaleansinistä...
stressiä meinaa vähän pukata, mutta onneks blogit piristää mieltä ja kohta on joulu!
*

Katju: ole hyvä! On aina hienoa, kun saa muutkin sortumaan... :) (Paitsi Kristel, sua emme yllytä.)

Kiitos Marjut Neuletikki vinkistä....kävin ostamassa loput vihreät silkkilangat...sain 8 kerää ja niin ihanaa....muille tiedoksi, että löytyy vielä valkoista ja ruskean sävyjä puseroksi asti....kävin tiistaina Menitan Outletissä ja himoitsin silkkilankaa, mutta en raaskinut sitä ostaa....PÄIVÄN PARAS JUTTU MULLE TÄÄ

Varmaan blogien lukeminen on lisännyt munkin lankavarastoani, mutta kyllä tarjouskoreista kannattaakin hamstrata. Kun vaan vielä oppisin tuon "yksi työ kerraallaan" alusta loppuun. Ja hei - tuo silkkilanka - mulle - mulle....jos vaikka et saakaan inspistä siitä...

Niina: Blackcurrant on aika namia. Ensin meinasin sortua punaiseen...

Kristel: mä meinasin laittaa disclaimerin, että sä et saa lukea tätä! Joitakin värejä oli viikko sitten enemmän ja joitakin vähemmän, kaikkia ei ollut paidaksi saakka.

Woo, toi blackcurrant on aikas mehevän värinen.

Argh! Silkegarnia alennuksessa lähilankakaupassa! Paha, paha... Kai veit kaiken, niin ettet saata mua kiusaukseen?