10.04.2005 | 19:14

Neuleita, virkkuutöitä ja nypläystä Riikassa

Kävimme Riiassa tutustumassa myös Mencendorffin taloon (Mencendorfa nams, Grecinieku 18), joka on restauroitu kauppiaan talo myöhäiseltä 1600-luvulta ja toimii nykyisin museona. Talon seinät oli aikanaan maalattu kauniisti ja osa maalauksista on yhä tallella tai restauroitu - joillakin seinillä malaukset ovat säilyneet melkein kokonaan, joillakin seinillä vain osittain.

Talon ylimmässä kerroksessa sattui vielä olemaan neule-, virkkuu- ja nypläystöiden näyttely (ja ilmeisesti jotain kudottuakin oli mukana). Baltie Rokdarbi eli Balttilaisia käsitöitä taisi olla näyttelyn nimi, tai niin ainakin luki julisteessa...

Mallit ovat aika kansainvälisiä, vai mitäs sanotte? Kuvat saavat puhua puolestaan. (Tämänkin museon jokaisessa huoneessa oli vanha rouva ohjaamassa meitä määrätietoisesti eteenpäin, joten en päässyt enää palaamaan näyttelyyn sen kerran katsottuani, koska rouva ohjasi meitä nopeasti puhuen saksan ja englannin sekoituksella jo kohti portaikkoa ja pois talosta.)

Anne, tää eka kuva on ihan sua varten, ollos hyvä:

Modulaarista / dominoneulontaa, pitsiä ja 80-luvun henkeä...

Pitäisiköhän mun tehdä tällainen - vaikka tuollainen höyhenellinen versio?

Virkattuja huiveja

« Knitwear, crochet and bobbin lace exhibition in Riga | Blog | M is for Melville »

Kommentit - Comments

No kaiken maailman japsi-horroreiden jälkeen Hide and Seek oli ihan piristävä tapaus. Jopa yllätti loppuvaiheilla, vaikka sitten ihan loppuratkaisu ei niin erikoinen ollutkaan + ja se pikkutyttö on kyllä hemmetin hyvä näyttelijä. Ja villatakit olivat kivoja ;*)

Joululahjalippuja täälläkin vielä käytellään :*)

Kehikko? Se oli tuon auringonkukkahässäkän kehys, siinä oli ruutuvirkattu pohja ja sen päällä kukkia.

Mullakin on olkkarissa sekä Monet'n että Van Goghin auringonkukkajulisteet... Great minds ja sitärataa?

Hihii. Anne kiittää muistamisesta. Auringonkukat on kivoja :-) Istun tässä koneella ja luon katseeni keittiön puolelle: silmiin osuu heti toistakymmentä auringonkukkaesinettä. Mitä, minussako keräilijän vikaa? -Eikä sillä ole mitään väliä, mutta mikä toi kehikko oikein oli?

Mutta Matrix Reloaded ja Revolutions olivatkin niin huonoja, että niiden aikana saikin hyvällä syyllä tuijotella villapaitoja... (Verrattuna ekaan Matrixiin siis.) Oliko Hide and Seek hyvä? Meidän pitäisi ehtiä katsomaan joku leffa, kun yksi alennuslippu vanhenee kuun loppupuolella.

Kävimme tänään katsomassa Hide & Seek :in, ja meni taas hieman itse leffan alku ohi (vrt. Matrix), kun tuijottelin sen pikkutytön villaneuletakkeja :*D