04.04.2005 | 20:11

Lankaa Riiasta

Terhi jo kyselikin, mitä ostin Riiasta, joten tässäpä pikainen katsaus saaliseen. Ei tätä nyt kamalan paljon ole, mutta tarpeeksi kuitenkin, jotta jouduin sijoittamaan osan Jussin laukkuun ja tutustuttamaan hänet lankatrokarin ihmeelliseen elämään.

Mitäpä meni sanomaan, että laukku on puoliksi tyhjä! Sitäpaitsi, lankakerien sisällä oli hyvä kuljettaa tuliaispullot Riga Black Balsamia.

Ostin kaksi kirjaa, tai oikeastaan kirjan ja vihkosen.

Vihkonen (se siinä kirjan päällä) kertoo lyhyesti Latvian kansallispuvuista. Ausana-kirja taas opettaa kangaspuilla kutomista latviaksi. En osaa latviaa ja tuskinpa sanakirjankaan kanssa onnistuu kirjaa tulkitsemaan, ostin kirjan vain kuvioiden takia - ja aamulla hoksasin, että eihän se ajatus mitenkään ainutlaatuinen ollut...

Tässä torilankaa: 2,3 kg villalankaa, joka maksoi 7 latia / kg. Yllätyksekseni samaan hässäkkään oli kieputettu aina kaksi vyyhtiä, joten langan määrä ikäänkuin tuplaantui... Tai oikean yläkulman punertavan-rusertavan-harmaata lankaa oli vain yksi isohko vyyhti. Se oli lanka, joka kiinnitti ensin huomioni. Sitä en tiedä, mitä aion vihreästä langasta tehdä ja jäin miettimään, olisiko pitänyt ostaa myös sinistä lankaa.

Filati-kaupasta mukaan tarttui alelankaa. En todellakaan osannut ostaa mitään, vaikka kauppa oli täynnä edullisia ihanuuksia! Ehkä kielimuuri haittasi, myyjättäristä vain toinen puhui jonkin verran englantia ja osaa langoista piti pyytää lisää. Lisäksi kaupan valikoima oli samantapainen kuin Tallinnan Filatissakin, joten mikään uusi ja mielenkiintoinen ei heti kiinnittänyt huomiota.

Tässä kuitenkin saalista: vasemmanpuoleisessa kuvassa ONline Shaba mohairia (30% villaa, 70% kid mohairia) ihanan ällöpinkkinä 0,39 latia / kerä. Minusta tulee niiiiin söpö ja suloinen!

Oikealla myötäpäivään vasemmasta ylänurkasta alkaen:

ONline Shabaa turkoosin tai petroolin värisenä (tätä on muutama hassu kerä).

ONline Taiga (100% villaa), jota ostin tarpeeksi neuletta varten 0,79 latia / kerä. Vasemmassa alakulmassa on toinen Taiga-kerä.

Italian Fashion lurex-lankaa (50% polyamidia, 50% lurexia), jonka käytöstä minulla ei ole aavistustakaan, mutta jota piti vain ostaa yksi kerä. Hinta oli hieman yli latin.

Lana Grossa Velvet (90% viskoosia, 10% polyamidia), muutama kerä sinistä ja kaksi punaista. En voinut vastustaa punaista! Unohdin hinnan ja hukkasin kuitin, mutta ei tuokaan kovin kallista voinut olla. Viimeiset satunnaiset kerät olivat myös alennuksessa.

« Yarn from Riga | Blog | Thank you, my NHV2 »

Kommentit - Comments

No niin. :-) Kivoja lankoja olet löytänyt, tuo pinkki mohair etenkin on aika käheetä.

All righty! Mä laitan heti tilinumeron tulemaan!

Mitenkäs se menikään...? Ei se ole hullu, joka pyytää vaan se, joka maksaa. ;)

Ilmankos lanka kutsui mua! Se haluaa immigroitua sun luo... no, hmm, lennot ja hotelli ja ruoat ja... sanotaanko nyt muodollista 300 euron korvausta vastaan.

Tai no, aina voi neuvotella. :)

Siis just ton väristä vihreetä mä olen etsinyt sammakkokaulahuiviini!? Tarkoittaako tämä nyt sitä, että mun pitää mennä Riikaan asti, vai riittääköhän Menita???? Apua...