19.01.2005 | 20:59

Taas tapaaminen ja kirjoja

Mistähän aloittaisin? Viimeiset kaksi päivää ovat olleet hyviä neulontapäiviä.

Perinteisessä Leppävaaratapaamisessa sain vanhoja Novita-lehtiä Caritalta. Kiitos oikein paljon! Kyllä, juuri viime viikolla oli Helsinkitapaaminen, mutta se johtui siitä, että tapaamista siirrettiin viikolla eteenpäin loppiaisen takia.

Kotimatkalla poikkesin postissa lähettämässä lahjan salaiselle pohjoismaiselle ystävälleni (se voit olla juuri sinä!) ja hain pakettini.

Sain kaksi kirjaa... Mutta ennen niiden esittelyä kerron, että sain viimein The Best of Rowan -kirjan, jonka tilasin marraskuussa!

Kirja on, no, sitä samaa. Intarsia, löysät mallit, läpäläpä, kyllä te jo tiedätte, tästä kirjasta saa inspiraatiota. Ihastuin paitaan, jossa oli hassuja ökkömönkiäisiä ja ajattelin lainata niitä johonkin omaan paitaani. Mutta käytettyjen kirjojen ostajan julma totuus paljastui: joku oli leikannut sievästi kaksi sivua ja palan kolmannetta pois! Kyllä, se oli juuri minun paitani ohje.

Sitten niihin uusiin kirjoihin...

Knitting in the Old Way

on Priscilla A. Gibson-Robertsin ja Deborah Robsonin kirjoittama. Se julkaistiin ensin 1985, myytiin loppuun ja viimein parannettu versio julkaistiin vuonna 2004. Vuoden 2004 painos on lisäksi laajennettu painos. Kuulostaa hyvältä, eikös niin?

Kirja on loistava. Se esittelee perinteisiä neuleita Skandinaviasta, muualta Euroopasta ja Amerikoista ja opastaa suunnittelemaan erilaisia neuleita prosenttimenetelmän avulla.

Kirjassa ei ole (väri)valokuvia ja neulekuvat on piirretty käsin. Kirjassa on kuitenkin valtavasti hyödyllistä tietoa niin monista asioista, että mielessäni on vain yksi kysymys: "Miksi, voi miksi en tilannut tätä kirjaa aikaisemmin?"

Latvian dreams

-kirjan on kirjoittanut Joyce Williams ja se on toinen loistava kirja. Kyllä, kirjoittaja ei koskaan ole käynyt Latviassa ja kannessa on kaksi henkilöä, jotka perinteiseen latvialaiseen tyyliin pitelevät koivuhalkoa...

Jos pidit Norsk Strikkedesign -kirjasta, pidät myös tästä kirjasta.

Neulemallit perustuvat latvialaisiin kudontamalleihin ja ovat värikkäitä ja taidokkaita. Lisäksi useiden neuleiden seuraksi on suunniteltu yhteensopivat sukat! Selasin kirjan pikaisesti läpi: fairislea, Elisabeth Zimmermann -asiaa, fairislea, fairislea... Hetkinen, oliko siinä kaikki?

Ei, siinä ei ollut kaikki. 12 neulepaidan ja -takin ohjeen jälkeen (en laskenut sukkia tähän) on vielä ohjeita oman paidan suunnittelua varten sekä melkein 40 sivua pieniä ja isoja mallikuvioita!

Onnistuin siis vahingossa tilaamaan kaksi kirjaa, joiden teoriaosuudessa on samaa asiaa. Mikäs se siinä! Näitä kirjoja voin suositella lämpimästi.

« Another knitting meet-up and books | Blog | This is a sock »

Kommentit - Comments

Juu, puuttuu puuttuu, kun joskus muistaisi lisätä sen...

Marjut, sulta puuttuu alkusilmukan blogi tosta linkkilistasta: alkusilmukka.blogspot.com. :)