25.04.2005 | 20:30

Keväthuollon aika

Nyt ovat kynnet kunnossa (tai siis ovathan ne kunnossa, kun ne käy huollattamassa säännöllisin väliajoin), mutta sen lisäksi nyt hiuksetkin ovat kunnossa. En oikein osannut päättää väriä, joten niitä tuli nyt laitatettua useampia. Tässäpä sen kunniaksi valokuvataideteos "katso Anne, lisää auringonkukkia (mutta ei sinisiä raitoja eikä otsatukkaa)".

Aivan kuin uuden kevätilmeen kunniaksi (ja lohduttamaan, jos huominen tapaaminen menee pieleen) sain tämän:

Siinä on yksi vyyhti käsinvärjättyä 100% ohutta silkkilankaa No No Kitty Yarnsilta, väri on nimeltään 'The Flying Ballet'. Sain langan todella nopeasti, tai siltä se tuntuu: pyysin tilatessani mahdollisimman halpoja postikuluja ja odotin siksi saavani langan noin 4-6 viikon päästä.

Sain kuitenkin langan kymmenessä päivässä! Danielle oli ystävällinen ja kävi etsimässä halvan postituksen ihan minua varten. Mää oon niin onnellinen! (Lausutaan Kummeli-äänellä orastavan kevätflunssan kunniaksi.)

Frankin mielestä tuon pitäisi olla Yes Yes Kitty Yarns.

« Springtime maintenance | Blog | Interviewing me »

Kommentit - Comments

Sulle on kysymyksiä!!

Marjut, mä käyn siinä Etelä-Leppävaaran puolella Makuunin vieressä olevassa Bella Rosettessa. Niillä on aivan ihania hoitoja. :) Ja mä käyn siinä Lauralla, mutta uskon, että se toinenkin kosmetologi (Sari?) on ihan ok.

Viimeeksi mulla kyllä tökittiin raudalla, kun halusin, mutta mä olenkin vähän masokisti. *wirn* Mutta niillä on myös ultrat sun muut vempeleet. Sinne vain! Ja sieltä ainakin mä olen saanut kullan arvoisia vinkkejä ongelmaiholleni.

Monica: kiitos! Toivotaan parasta!

KirsiJ: yleensä mä en tiedä tarkkaan, mitä mä haluan langasta tehdä enkä siis tarvitttavaa määrääkin - lanka voi kyllä vihjata haluavansa olla palmikkoneule tai villatakki. Yleensä mä katson vyötteestä osviittaa siihen, paljonko lankaa menee naisen M-kokoiseen paitaan (tai miehen XL-kokoiseen, jos Jussista on kyse) ja ostan sen verran + pari kerää lisää. Jos vyötteestä ei ole apua, mä ostan lankaa noin 700-1000 g, jotta se varmasti riittää paitaan.

Peukut pystyssä!!

Hei!
Luin viime lokakuista blogiasi ja huomasin, että ostat paljon lankoja. Miten tiedät aina mitä ostaa ja minkä määrän, kun esim. ennen näkemättömiäni lankoja on joukossa paljon. Vai ostatko kaikkia "kivoja" lankoja ainakin yhden kerän?

Kati - kynnet vai? Ne ovat olleet Nail Heavenin (Sokos-Forum-käytävässä) Sariannen tekemät jo monen vuoden ajan. Sariannea mulle suositeltiin aikanaan enkä ole enää muualle osannut mennä.

Mutta pitäisikö mun mennä myös kasvohoitoon tai ihonpuhdistukseen? Missä sä kävit ja ei kai siellä tökitä naamaan raudalla? (Auts!) Tahtoo ultraääntä ja mikrohiontaa! :)

Mä oon kanssa käynyt keväthuollossa, on tukka ja iho kuosissaan. Nyt pitäs vielä miettiä, josko ottais ne kynnet... Marjut, missä sä kävitkään???

bd, sulle tapaamisen tulosten odottelun kanssa.

Nöyryys on aina paikallaan varsinkin, jos sen avulla saa esiteltyä uudet raidat hiuksissa. :) Nyt on tapaamiset tavattu ja seuraavaksi odotellaan ja toivotaan parasta!

Mitä sää touhuat? Harjoittelet nöyrää asennetta? Palataan auringonkukka-asioihin myöhemmin, nyt pidän vaan peukkuja pystyssä huomista ajatellen.

SSK on vasemmalle kallistuva kavennus, kuvitettu ohje löytyy vaikkapa täältä: http://www.erica-lee.org/knit/ssk.html tai täältä http://knitting.about.com/library/bllearnssk.htm tai täältä http://www.stitchguide.com/stitches/knitting/stitch_pages/kn_slipslipknit.html

Ensin silmukat nostetaan neulomatta ja sitten ne neulotaan takareunoistaan yhteen. Lopputulos on sama kuin jos tekisit ylivetokavennuksen (nosta 1 neulomatta, neulo 1 s, vedä neulomatta nostettu silmukka neulotun yli), mutta pikainen surffaus kertoo, että SSK:ta pidetään nopeampana ja paremman näköisenä...

Tosin aina kannattaa kokeilla, mikä tapa omaa silmää ja kättä miellyttää parhaiten.

Hieno on vyyhti,kisu sekä tukka. mie meen kynsien laittoon perjantaina =) AUTA NAISTA MÄESSÄ, pliis! Kävi tutkailemassa noita lyhenteitä ja en tajua sitä ssk eli slip slip knit.oon tekemässä Branching out-huivia. Jos nostan neulomatta ni sillonhan ne menee oikelle puikolle, miten ne voi siirtää takasin oikealle ja mitä eroa on jos neuloo yhteen siirtelemättä? siis täh? En tajua vai tarkottaaks se et nostetaan apupuikolle? mut et siirrä takasin oikealle? Mie ainaski neulon vasemmalta puikolta oikealle päin. Ai kun ärsyttää kun oon tyhmä ;) Ihanaa kun oot tehny ton sanaston!!!