14.02.2005 | 21:50

Sillä välin Leppävaarassa...

Varmaan arvasittekin, että en ihan kaikkia iltoja viettänyt Ullan parissa. Ei, itse asiassa meillä oli viikon kestävä kansikuvaneuleen äänestys, joten päätin viettää sen aikana pari tietokoneetonta iltaa. Muina iltoina sitten viimeistelin Ullaa sitäkin enemmän.

Kun töissä näpyttelee tietokonetta kaiket päivät ja kiirettä pitää, kotona ajatus oman masiinan käynnistämisestä ei aina houkuttele...

Olen myös neulonut. Arcobaleno-paita on valmis, mutta pesin sen eilen ja se on vielä hieman kostea, joten kuvia saatte nähdä jonain toisena päivänä. Aloitin uuden villatakin ja se on myös nopea projekti. Neulon Tallinnasta lokakuussa ostamaani Tommy-lankaa 7 mm puikoilla!

Mallikuvio on peräisin vanhasta uhtualaisesta lapasesta. Suunnittelen parhaillaan neulovani nappilistat jälkeenpäin, niihin voisi tulla myös jonkinlaista kuviota. Hihojen kohtaloa en ole vielä päättänyt, mutta hyvähän ne olisi tehdä ensin, jotta näen, kuinka lankaa jää. Jos lankaa jää riittävästi, teen neuleeseen hupun. Niin, ja hartioillekin on tulossa mustavalkoista kirjoneuletta, mutta sen teen hihojen jälkeen, kun lankamäärä ratkaisee kauluksen kohtalon. Jos lankaa ei riitä huppuun, niin luulisin, että teen ihan simppelin peruskauluksen.

Mini & Maxi täyttävät viisi vee!
Mini ja Maxi täyttävät tänään viisi vuotta! Tuokaa kissanminttua! (Sivumennen sanoen Mini haukottelee tuossa kuvassa. Vanheneminen väsyttää.)

« Catching up | Blog | Surprise, it's a sock! »

Kommentit - Comments

Tuo kuvio on muuten melkein sama kuin lapasissani:

http://www.plussa.com/?_drc=1&_ct=2&_cid=2722

:D

Myöhäiset onnittelut teidän kissoille meidän kissalta. Piki tulee kovaa vauhtia perässä ja täyttää heinäkuussa 5-v, että kovasti on yhteistä noilla kissoilla. ONNEA!!!

anoppilan vinniltä on löytynyt kaksi sinistä villapuseroa joissa oli samantapainen kuvio, harmi ettei puseroita löydy kuvattavaksi.

Kati: Stetson-Harrison menetelmä lyhyesti: vetäistään numero hatusta. Harrison on nimessä mukana tuomassa uskottavuutta. Kurssimaksut voi nyt toimittaa mun pankkitilille. :-)

Pia: kuvio on lapaskirjasta, olisikohan se ollut Mary Oljen Kirjokintaita?

Ai niin, kissamaiset onnittelut Minille & Maxille Ritu-kissalta:-) Miau!

Mistä otit ohjeen tuohon uhtualaiseen kuvioon (lähinnä kiinnostaa juuri kuvion alkuperä, eli missä on kerrottu että se on uhtualainen)?

Onnittelumaukaisu Minille ja Maxille!

Stetson-Harrison menetelmä? Huh, tuosta sun pitää tehdä kurssi ja sitten me tullaan kaikki sinne opettelemaan. ;)

Mini ja Maxi kiittävät!

Martsuli: tuo on ihan omasta päästä. Silmukkamäärän sain, kun mittasin neuletiheyden ja arv(i)oin, kuinka monta mallineulekuviota menee suunnilleen sopivan kokoiseen villatakkiin (nappilistoilla voi myös pelata lopuksi hieman; takin "ympärysmitta" on nyt 90 cm ja nappilistat tuovat sitten sen tarvittavan lisäleveyden). Kädentiekavennukset menivät myös stetson-harrison menetelmällä ja eri lehtien ohjeista lunttaamalla. Ei tuo loppujen lopuksi kovin vaikeaa ole. :-)

Onnea kisuille meidän kisuilta Iines 13 vee ja Kisu 1/2 vee.

Tuota villatakkia jota nyt teet, niin neulotko tuosta vaan omasta päästä vai onko sinulla joku mallineule? Joku perusmalli jota muokkaat? Miten lasket kädentien kavennukset yms.?
Voi kunpa itsekin osaisin/uskaltaisin moiseen ryhtyä! Itse teen aina vaan valmiista mallista..
Hienolta näyttää villatakin alku!

-Martsuli-

Hei, onnea kisumisuille! Varsinkin meidän 12-vuotiaalta rontilta.