29.03.2012 | 12:51

9 vuotta - 9 years

My blog turns nine years old today. If everything goes as planned, there will be a magnificent gala next year but now I'll just think of the names of some Finnish knitting blogs. I'm sorry, this cannot be translated.

Tänään tämä blogi täyttää yhdeksän vuotta. Jälleen kerran on todettava, että melkein kaikki on jo sanottu ja muisteltu aiemmin: suomalaisten neulesivujen ja neuleblogien historia, oman blogin taustat, ilot ja surut, valitukset ja kiitokset... Hitusen harmittaa, että nyt tulee "vasta" yhdeksän vuotta täyteen, sillä keksin viime vuoden lopulla ai-van mah-ta-van synttärijuhla-arvonnan palkinnon. Ajattelin kuitenkin toteuttaa sen vasta ensi vuonna, kun täyteen tulee tasakymmen (jos vain muistan ja jos mitään traagista ei tapahdu sitä ennen ja jos tuntuu siltä, että haluan kalastella kommentteja arvonnalla jne jne jne...).

Siksi voisinkin jaaritella aiheesta, joka on mietityttänyt jo jonkin aikaa: blogien nimet. Minusta on aina hankalaa keksiä nimiä. Se on estänyt mm. suuren menestysromaanin kirjoittamisen, koska en osaa nimetä päähenkilöä... Toisaalta sen takia blogini nimi ei ole nokkela sanaleikki tai mitään sen ihmeellisempää, toisaalta taas olisi tuntunut hassulta nimetä neulesivujen yhteyteen väsätty blogi jotenkin sivujen linjasta poikkeavasti - vai olisiko vaikkapa "Marjutin nurja puoli" kuulostanut sopivalta? (Keksin sen juuri. Hyvä minä.)

Onneksi muilla on ollut enemmän mielikuvitusta. Huomauttaisin muuten tässä välissä, että tämä ei ole lista suosikkiblogeistani eikä laisinkaan kattava katsaus neuleblogeihin, vaan täysin satunnaisia otoksia sen mukaan, miten nimet nyt sattuvat sopimaan mukaan.

Mutta aloitetaan...

Neulojille on tärkeää tietenkin lanka, joten blogin nimessä näkyy usein lanka monella tavalla. On Langan lumo, Langanpätkiä, Lankahullaannus, Lankakirja, Lankamusiikkia...

Koska neulojalla on Lankoja ja puikkoja, toisin sanoen Lankaa ja ajankulua, hän käyttää paljon Lankaa, lankaa ja lankaa... Jotta hän saisi Lankaa mutkalle, pitää olla Ajatus & lankaa tai Unelmia ja lankaa. Samaan aikaan voi olla Kymmenen lankaa kerällä tai 10 puikkoa langalla, jolloin Kymmenen pientä langanpäätä pysyvät käsissä, kun pirteänä pitävät Kahvia, lankaa ja puikot tai Kudin & teekuppi.

Niin, puikot. Puikot voivat olla Tanssivat puikot, mutta tärkeintä on, että on Puikot hyppysissä. Joskus saattaa myös Hepuli puikkoja heiluttaa, kunhan vain ei ole Puikko hukassa.

Myönnän, että Puikottelua ja Puikotellen menivät usein sekaisin. Mikäpä ihme se olisi, kun ollaan ihan Puikoissa ja koukussa, mistä tulikin mieleen hauska pari: Koukuttaja (Puikot vinkuu) ja Koukutettu.

Tehdään Sukasta asiaa, koska Sukka o mun juttu!, joskus jopa Eriparivillasukka. Tai Hilpeä villapaita. Tai pipo. Jos ikävästi käy, on Pipo kireällä tai Päätä paleltaa (josta tulikin mieleen, että valmistuikohan tuo pipo koskaan?).

Neulominen on kieltämätttä Puikkoterapiaa parhaimmillaan.

Tätä merkintääkin voisi jatkaa loputtomiin, sillä blogeja riittää enkä ehtinyt kuin raapaista pintaa. Tässä siis tehtävä: jatka tarinaa kommenteissa omalla tai jonkun muun blogin nimellä/nimillä. Aikaa on 15.4. saakka. Paras jatko palkitaan tai kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan pieni palkinto tai mitä nyt mieleen juolahtaakaan.

« Wingspan | Blog | Aprillirinkuloita - April circles »

Kommentit - Comments

ONNI on olla LANKAHAMSTERI ;)

Onnea 9-vuotiaalle!
Ahne (ahkera) neuloo Mammutinpuikoilla.

Lämpimät onnittelut päivänsankarille! Löysin blogisi sen ollessa aivan alkumetreillään, ja edelleen roikun mukana - taisin jäädä koukkuun, sotkeutua silmukoihin tai käpertyä kissojen joukkoon päiväunille.

Piironki (http://varis6.vuodatus.net/ kätkee sisälleen myös kirjoitettua teksti terapian satoa, klaffin takana on salaisuus 50 villapeikkoa (50villapeikkoa.blogspot.com) ja lankakaaos (http://lankakaaos.blogspot.com/). Käsityöläisen kotona (http://kasityolaisenkotona.blogspot.com/kissat pyörivät langoissa ja saattanee ruokana olla pelkkää silmukka soppaa (http://soppaajasilmukoita.blogspot.com/)
Onnea blogille.

Neuloessa saa olla ihan Kerällä. Onnea blogille!

Onnea blogille ja pitäjälle!

Kun työ on valmis, voi huokaista
Tulihan tehtyä!

Onnea blogillesi.

Yhdeksän vuotta - pitkä aika - siinä ajassa on valtavasti syntynyt neuleblogeja ettei perässä tahdo pysyä, saati katjun kannoilla.

Niin ja neuleiden kanssahan tarvitaan aina välillä neulaa (kuin myös kankaiden kanssa), siksi omani nimi on Neula&Puikko. Onnea 9-vuotiaalle, minä tulen sen 9 vuotta jäljessä.

Pää ei toimi, en keksi mitään nokkelaa blogien nimistä, mutta haluan silti onnitella!

Onnea 9-vuotiaalle blogille ja sen pitäjälle!!

Täällä yks tylsän tavallinen bloggaaja, tosiaan onneksi muilla on mielikuvitusta =)

Onnittelut! Neuleblogien nimissä aika ajoin ihmetyttää sellaiset vähättelevät tai hiukan negatiivisen sävyiset valinnat (joissa ei ainakaan huomaa ironiaa piilevän). Pikkuisen kateellinen olen villapaita-nimistä, en nyt suoraan tietystä nimestä, mutta jos siitä olisi jonkun kivan keksinyt. Tämän blogin nimi on onnistunut, sehän kertoo juuri sitä mitä sisältä löytyy. (Muutenkin helmi muiden joukossa, eikä vain asiapitoisten tekniikka-, sanasto yms. juttujen ansiosta.) Mutta jos uudistusta tarttis tehdä, niin kissat mukaan: Kissalan neuleet, Katajalan kissat ja neuleet, Kissat ja Marjutin neuleet... ;-)
(Joko täällä oli neuleita kissoille -osasto???)

"Neulojan Valinnaisaineet olivat kässä ja kuvis, sittemmin harrastuksiin liittyi voimistelu Villavoimalassa. 50 villapeikkoa tai Alpakan sylkäisykään ei säikäytä, kun päällä on Sky blue cardigan, handmade 100 % pura lana. Lankakomerossa kissat jahtaavat Langapätkiä ja Lankahamsterit tapaavat nukkua, unissa Neulova lehmä kehrää Mustaa villaa, and she DancesWithWool, tuloksena Viiniä ja villasukkia. Neuletiheys on kohdallaan, mutta nyt hukkui Punainen Lanka."

Isosti Onnea pitkälle blogiuralle! Toivottavasti jaksat vielä toiset 9 vuotta! Tämä on aikoinaan ollut ensimmäinen blogi jonka olen löytänyt!

Hanna menee lankaan ja lueskelee mielellään jo 9-vuotiasta Marjutin neuleita. Vaikka ei nimi miestä eikä blogiakaan pahenna, niin Marjutin nurja puoli ois kyllä mainio vaihtoehto :D Onnea synttärisankarille!

Niin ja sehän pitää muistaa, että kokopäiväneuloja http://kokopaivaneuloja.blogspot.com/ kutoo/neuloo Rakkaudesta villalankaan http://lankataika.blogspot.com/

Noviisineuloja (http://perhoneito.blogspot.com/)n unelmahan on tehdä Käsillään (http://kasillaan.blogspot.com/) Valaan villapaita (http://valaanvillapaita.blogspot.com/), siirtyä Kokopäiväneuloja (http://kokopaivaneuloja.blogspot.com/)ksi ja näin saavuttaa arvonimen Puikkomaisteri (http://puikkomaisteri.com/). Tämä vielä Näkymätön neuloja (http://neulaton.blogspot.com/) on jo Koukussa lankaan (http://koukussalankaan.blogspot.com/) ja Sekaisin silmukoista (http://sekaisinsilmukoista.blogspot.com/), kun on Helmiä langassa (http://helmialangassa.blogspot.com/). Työ on täyttä Puutavillaa (http://puutavillaa.blogspot.com/) kun työvälineinä ovat Lepopuikko (http://lepopuikko.blogspot.com/) ja Neulovat nakit (http://neulovatnakit.blogspot.com/). NurinNarin (http://nurinnarin.blogspot.com/) on tullut Nitkutettua (http://nitkutettua.blogspot.com/). Kaukana on Neulomisen sietämätön keveys (http://nsk-knitting.blogspot.com/) ja Neulova Narttu (http://neulovanarttu.blogspot.com/) on syntynyt! Tuleva Prosessineuloja (http://prosessineuloja.blogspot.com/) on kuitenkin jo Hurahtanut lankoihin (http://hurahtanu.vuodatus.net/) ja suunnaton Lankavuori (http://lankavuori.vuodatus.net/) aiheuttaa Sukeltelua lankakasoissa (http://sukeltelualankakasoissa.blogspot.com/). Villafani (http://villahousuviikari.blogspot.com/)n varastosta löytyykin jo Haaveiden hahtuvat (http://hahtuvia.wordpress.com/): Mohairmetsä (http://mohairmetsa.blogspot.com/); Mustaa villa (http://mustaavillaa.blogspot.com/) ja Sinivillaa (http://sinivillaa.blogspot.com/)! Nyt tarvitsee enää toteuttaa se Sisäinen villapaita (http://vilman.blogspot.com/). :D

Onnittelut pitkästä blogiurasta!

Koska tosineuloja neuloo aina ja kaikkialla, on jokainen viikonpäivä neulontai. Aina on aikaa, koskaan ei ole liian myöhäistä, siis kääritään hihat..
Hitaat on kiireet, vaikka lanka jo palaa.

Kaikille neulojille, virkkaajille ja ompelijoille on itsestään selvää että tuote on -k-ä-s-i-n-t-e-h-t-y-ä-