03.08.2010 | 20:44

Neulekirja

Tämä saapui tänään: Ilona Korhosen ja Jenni Östermanin Neulekirja - Tähkäpää ja muut lempineuleet. Töihin paluu väsytti ja eilisen ihan hyvien fiilisten jälkeen tänään tuntui siltä, että joku olisi takonut elämän realiteetteja lekalla päähän, eilen vielä ihanan viileä ilmastoitu toimisto tuntui hyytävän kylmältä ja yksitoista kuukautta seuraavaan kesälomaan on lähinnä ikuisuus... Mutta ei siitä pitänyt puhua, vaan kirjasta.

En siis oikein keksinyt, mitä sanoisin. Voisin tietysti sanoa, että neuleet ovat ihania (niitä voi katsella Ravelryssa ja todeta sen itse) ja langat ihkuja ja on mahtavaa, että Suomessa julkaistaan tällaisia kirjoja ja että kuvat olivat kauniita ja ohjeet ainakin yhden pikaisen lukemisen jälkeen selkeän oloisia (vaikka sisäinen kielipoliisi yskäisi muutaman kerran) ja ja ja... Ja useissa kirjoissa oleva lähes pakollinen "näin neulot oikean/nurjan silmukan/luot silmukat"-osuus puuttui, itse asiassa erillisiä tekniikkaneuvoja ei ollut kirjassa laisinkaan! (Kyllä, vastustan edelleen pakollisia perustekniikkaosioita muille kuin aivan aloittelijoille suunnatuissa kirjoissa.) Mutta tuo kaikki olisi vähän latteaa, vaikka kuinka hehkuttaisi ihania palmikoita, pitsejä ja kirjoneulekuvioita, monipuolisuutta ja kaikkea muuta.

Siksi päätin ulkoistaa arvosteluprosessin palkitulle novellistille.

- Jussi, selaa tää läpi.
- Siinä on... (pitkä hiljaisuus) ...neuleita. (plärää)
- Onks siinä jotain, mitä sä haluaisit?
- Ehkä jotkut villasukat talveksi.
- Niin, sä voisit ehkä katsoa mallit läpi ensin.
- Nii... (plärää) Karpo! Karpo-hattu on hauska.

Luulen, että Jussin ei kannata harkita uraa kirja-arvostelijana. Ilun ja Jennin taas kannattaa ehdottomasti jatkaa uraa neuleiden parissa.

This came today: Neulekirja - Tähkäpää ja muut lempineuleet by Ilona Korhonen and Jenni Österman. I'm tired after returning to work and after yesterday's quite nice feelings I felt like I was hit by a hammer and taught the realities of life today, the air conditioned office no longer was nice and cool but freezing cold and eleven months until the next summer vacation seem to be an eternity... But I was not supposed to talk about that, I was supposed to talk about the book.

So, I really do not know what to say. I could say that the patterns are lovely (you can browse them in Ravelry and see for yourself) and the yarns are amazing and it's great that such knitting books are published in Finland and the photos are beautiful and after reading through the patterns quickly they seem well written (though the grammar police in me did notice a few mistakes) and and and... And what seems to be almost mandatory in most books was not included: the "how to knit" section! (Yes, I still oppose to giving basic instructions on, e.g., how to knit and purl and cast on in books that are not meant for the very beginners.) But that would be lame, no matter how much I would compliment on the cables and the lace and the colourwork.

So, I decided to outsource the review to the awarded novelist of the house.

- Jussi, browse through this book, will you?
- There are... (long pause) ...knitted things. (flips the pages)
- Yes, is there something you would like?
- Maybe socks for winter.
- Ahem, you could look at the patterns first.
- Yea... (leafs through the book) Karpo! The Karpo hat is funny!

I think that it's best that Jussi does not pursue a career in reviewing books. On the other hand, Ilu and Jenni should definitely continue their careers in knitting.

« Elokuun alku - The beginning of August | Blog | Assistentti - Assistant »

Kommentit - Comments

Sama fiilis jäi minullakin. Ihani kuvia on ja ohjeetkin kivoja, ehkä sitä oli odottanut sitten jotain mullistavaa ja enemmän tältä :D Mutta parit sukat varmaan tulee tehtyä ja ehkä serkkutytölle joku villatakki.