27.09.2009 | 15:35

Fan Shawl

Fan Shawl on valmis ja pingotettu. Siitä tuli hieno! Pesin huivin ja pingotin sen sitten melko rivakalla otteella, en kuitenkaan niin, että soi. Lanka tuntui pehmenevän pesussa ja se päästi punaista väriä. Pingottaessa yritin saada huiviin lisää korkeutta, en niinkään leveyttä ja se onnistui melko hyvin.

Speksit

Ohje: Fan Shawl (suunnittelija Gail Tanquary, Straw.com / Crystal Palace Yarnsin ilmaisohje)
Muutoksia: neuloin yhden ylimääräisen viuhkarivin, yhteensä 36 viuhkaa
Lopullinen koko: leveys n. 310 cm, korkeus n. 90 cm (ennen pingotusta 240 cm x 75 cm)
Lanka: Marks & Kattens Fame Trend, Sypressistä, 2 kerää eli 200 g
Puikot: 5 mm pitsi-Addit
Kommentit: melkoisen ihku - käyttöön

The Fan Shawl is ready and blocked. It turned out fine! I washed the shawl before blocking and then blocked it quite vigorously, but not mercilessly. The yarn softened in the wash and leaked some red colour. I tried to block the shawl so it would be taller but not wider and succeeded quite well.

Specs

Pattern: Fan Shawl (by Gail Tanquary, free pattern from Straw.com / Crystal Palace Yarns)
Changes to pattern: I knitted one extra row of fans, a total of 36 fans
Size: 310 cm wide, 90 cm tall (before blocking 240 cm x 75 cm)
Yarn: Marks & Kattens Fame Trend, from Sypressi, 2 balls = 200 g
Needles: 5 mm Addi Lace
Comments: quite lovely, to use

Mutta ei neuletta ilman mokaa! Onnistuin neulomaan neljännen viuhkan noin kaksi viimeistä kolmannesta väärinpäin ja huomasin sen liian myöhään. Ilmeisesti unohdin yhden ensimmäisten reikäkerrosten jälkeisen oikean kerroksen välistä ja viuhkan yläosa on nyt nurja puoli päällepäin. Onneksi sitä ei kuitenkaan huomaa ihan heti.

But no knits without mistakes! I managed to knit about two thirds of the fourth fan wrong and did not notice it until it was much too late. Apparently I forgot one knit row after the first two eyelet rows and now the upper part of the fan has the purl side facing. Luckily you don't notice that right away.

Langan värit vaihtuivat juuri sopivasti viuhkasta viuhkaan. Ruskeat viuhkat olivat useimmiten kokonaan samanvärisiä, mutta puna-, sini- ja vihreäsävyisinä alkaneista viuhkoista saattoi joskus tulla kaksi- tai jopa kolmivärisiä. En osaa päättää, olisivatko yksi- vai moniväriset viuhkat kivempia, joten onneksi huivissa on molempia.

The colours of the yarn changed quite nicely from fan to fan. The brown fans were mostly solid browns but the fans that began with red, blue or green sometimes turned out multicoloured. I cannot decide which are prettier so it's good to have them both.

« Bollywood | Blog | Noloa - Embarrassing »

Kommentit - Comments

hyvän näkönen tuli! jospa itekin joskus tekis. :)

Kaunis, värikäs, hippimäinen. Tulostin ohjeen jo mutta lanka uupuu, teen varmaan ihan pelkän valkosen...

I-HA-NA!

Todella hieno! Luuletko, että huivi onnistuisi liukuvärjätystä Viron villasta? Onko ohje vaikea, sillä en ole aikaisemmin neulonut englanninkielisestä ohjeesta.

Kaunis!:)

Siitä tuli todella kaunis!
Nuo värit on ihan piste i:n päälle, ihanat :)

Kyllä ne ovat ihania; sekä kissa, että huivi.

Tosi upea! Värit on mahtavat ja nyt munkin on varmaan pakko saada tuollainen. Mihinkähän yksi kerä sukkalankanoroa riittäisi..? Varmaan välttämätöntä käydä varmuuden vuoksi hakemassa toinenkin, vai mitä?

Sitäpaitsi mä olen kuullut joskus jonkun sanovan, että jokaisessa neuleessa pitäisi olla yksi virhe. Muistaakseni se tuo onnea tai jotain sinne päin. Olen noudattanut tätä ohjetta orjallisesti, siis ihan tarkoituksella tietysti ;D

Tosta tuli kyllä hurjan hieno :) sun täytyy tuoda näytille!

Tosi kivan näköinen siitä tuli!

Mahtavan syvät värit. Tuon mokan saattaa huomata joku, kuka on tämän mallin neulonut ja tutkii huivia intopiukkasena. Nou hätä.

Se on Hieno! Värit ja malli ja kaikki. Tää täällä kuolaa - tarttee ehkä tehdä itselle moinen.

Upea huivi on, ihastelin sitä jo Räveltämön puolella. Värit vaihtuvat mielestäni kauniisti.