13.04.2009 | 13:34

Horroksessa - Hibernating

Pari viimeistä kuukautta on mennyt kuin horroksessa. Sairastelin jonkun verran tai olin vain väsynyt ja apaattinen. Neuleita ei valmistunut, vaikka hamsterikuun aikana lankavarastoja olisi voinut tuhota urakalla ja talvikuukaudet suorastaan vaativat tekemään lisää lämpimiä neuleita. Päässä on ideoita ja ajatuksia, varastot pursuvat lankaa ja vaatekaappi vaatii uusia neuleita vanhojen pieniksi jääneiden ja rähjääntyneiden neuleiden tilalle.

Jossain on kuitenkin vika ja yhteys pätkii: suunnitelmat eivät siirry käsiä ja puikkoja pitkin langalle, vaan jäävät jonnekin aivojen synapsien välille harhailemaan. Se häiritsee. Tuntuu, että hyvää neulomisaikaa menee hukkaan, mutta en vain saa aikaan ja tekemisen ilo on hukassa. Muuttaisiko joku meille vaikkapa viikoksi ja potkisi minua, jotta pääsisin vauhtiin?

I have spent the past two months hibernating. I've been somewhat sick or just tired and apathetic. I did not get much knitting done though I could have used up a lot of my stash during the Yarn Hamsters month and the winter months basically insisted on making more warm knits. I have ideas and thoughts in my head, my stash is overflowing and my wardrobe demands new knits to replace the old, small and worn out knits.

There's a malfunction somewhere and the connection is not working. My plans do not move from my head through my hands and needles to yarn but remain somewhere between the synapses of my brain. That bothers me. I feel like I'm wasting good knitting time. I just can't get things done and joy of creating is missing. Would someone move in here with us and kick me so I could get started?

Sen sijaan olen räpsinyt kuvia. Valokuvataiteen puolella ovat syntyneet mm. seuraavat merkkiteokset:
Instead, I've been taking pictures. My photographic art includes, for example, the following masterpieces:

Muotokuva haukottelevasta kissasta
Portrait of a yawning cat

Actionkuva kissasta ja sormista
An action shot of a cat and fingers

Capsicum domesticum - lähes reaaliaikainen tutkielma chilinsiementen itämisestä ja chilien kasvusta (Flickr)
Capsicum domesticum - a study of the growth of chili and chili seeds in almost real time (Flickr)

Neulepuolella voisin esitellä viimein jotain, joka on jäänyt esittelemättä: helmi- ja maaliskuun peittotilkut.
From the knitting projects I could finally show something that has not been shown: February and March blocks.

Helmikuun tilkku on yllättäen helmineuletta. Ehheh. Maaliskuun tilkussa on palmikoita.
The February block is seed stitch. The March block has cables.

Ruskeassa helmineuleessa on jotain rauhoittavaa. Helmikuu kului äkkiä eikä sen aikana saanut aikaan kuin helmineuleen kaltaisia perusjuttuja... Ja kyllähän nimi velvoittaa, ei helmikuussa voi tietenkään neuloa muuta kuin helmineuletta. Lisäksi helmikuu oli hamsterikuu ja hamsterikuun vetäjä Kristel tunnetaan helmineuleesta...

Maaliskuussa taas asiat vääntyilivät ja kääntyilivät ainakin minun omassa päässäni niinkuin palmikot - sitäpaitsi, oli jo aikakin tehdä jotain palmikkoista tähän peittoon.

Brown seed stitch is calming. Seed stitch or moss stitch is called "helmineule" in Finnish, literally translated as "pearl stitch" . February is "helmikuu", translated as "pearl month". Pun intended. February was a short month that passed quickly and all I could get done were some basic things. Seed stitch is also a basic thing. February was also Yarn Hamsters month and the hostess Kristel is famous for knitting seed stitch...

In March things twisted and turned at least in my head like cables twist and turn. Besides, it was about time to knit some cables.

« Hyvää pääsiäistä - Happy Easter | Blog | Matkalla - Traveling »

Kommentit - Comments

Hienoja chilikuvia, mitä lajiketta ne on? Multa löytyy itseltänikin muutama purkki, uusia ja viimevuotisia. Viimevuotinen on Cayenne slim ja nyt uutena kokeilen Lemon dropia.

Hmmm. Olet ihan selvästi belgialaisen suklaan tarpeessa... Jussi!

Niin se vaan on. Joskus ei yksinkertaisesti pysty aloittamaan jotain työtä, tai mitään työtä.
Minusta neulomisessa pätee vähän samat jutut kuin vaikka maalaamisessa. Eli joskus on jokin idea pyörii mielessä , mutta ei vaan saa aloitettua, ja tuntuu, että hyvää työaikaa menee harakoille. Olen oppinut, että tämä kuuluu luovaan prosessiin, ja että tuo tyhjäkäynti on tarpeellista, jopa arvokasta. Se on aikaa, jolloin idea(t) kypsyy ja pyörii sanoina tai kuvina paperilla, ruudulla tai ihan vaan mielessä. Sitten kun aika on valmis, tulee se hetki, ettei tahtois pysyä nahoissaan, kun on pakko päästä aloittamaan työ just sillä sekunnilla.

Hyviä chilejä sulla!

Mä olenkin välillä miettinyt mitä sun tilkkupeittoprojektille kuuluu. Mainio idea minusta!

Itse en jaksa tehdä helmineuletta, en tiedä edes mikä siinä tökkii, mutta jonkin...

Mulla on ollut ihan samanlaista, ei vaan ole inspiraatio ollut mukana tekemisissä. Nyt onneksi on helpottanut.

Tuota yhteyden pätkimistä päässä suhisevien suunnitelmien ja konkreettisen toteutuksen välillä tuntuu olevan enemmänkin liikenteessä. Itse en millään tahdo saada aloitettua uutta (anti-startitis?) tai tartuttua keskeneräisiin. Istun tylsänä sohvalla tai kehrään. Ehkä huomenna.

Niin mutta saahan sitä joskus vaan ollakin. Mä menen itse aina talvisin parin kuukauden horrostilaan, mutta olen ajatellut, että se on osa mun vuosirytmiä eikä sille voi mitään eikä tarviikaan voida. Sit vaan talvehditaan ja syödään suklaata. Kasvitkin menee talvilepoon, miksi ihmisten pitäisi jaksaa enemmän?