15.12.2008 | 19:55

Jouluevankeliumi Ullan tapaan

(Sorry, this time only in Finnish. This entry is about the making of Ulla and it's based on the Christmas Gospel, so it's a bit difficult to translate.)

Ja tapahtui niinä päivinä, että kanssaneulojalta kävi pyyntö, että maailmaan oli suomalainen verkkoneulelehti perustettava. Tämä verkkoneulelehti oli ensimmäinen ja tapahtui monen ollessa Neulonta-sähköpostilistalla. Ja kaikki menivät ideoimaan lehteä, kukin oman tietokoneensa ääreen.1

ullae_1.gif

Niin Marjutkin lähti Leppävaarasta, Espoon kaupungista, hän kun otti asian omakseen, perustamaan yhdistystä rahoittamaan verkkoneulelehteä yhdessä Niinan ja Johannan, joka tunnetaan Fifi-huivista, kanssa.

Niin tapahtui syksyn aikana, että Ullan ilmestymisen aika tuli. Ja se ilmestyi, ensimmäinen numero, ullaneule.net-domainissa, koska sille ei ollut sijaa ulla.netissä tai ulla.fissä.

Ja sillä seudulla oli neulojia neulomassa hienoja paitoja, sukkia ja huiveja. Niin heidän edessään luki Internetissä viesti, ja Ullan kansikuva loisti heidän ympärillään ja he ilahtuivat suuresti. Mutta Marjut sanoi heille: "Älkää peljätkö2, sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikille neulojille: teille on tänä päivänä ilmestynyt neulelehti, joka on neulojalta neulojalle, meiltä kaikilta meille kaikille verkossa. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lehden ilmaiseksi omasta selaimestanne."

Ja yhtäkkiä oli Marjutin kanssa suuri joukko muita Ullan koostajia ja he ylistivät muita neulojia ja sanoivat: "Kiitos neulojille Suomessa, ja maassa rauha koostajien kesken, joita kohtaan kaikilla on hyvä tahto!"

Ja kun Ullan koostajat olivat menneet takaisin tietokoneidensa ääreen, niin neulojat puhuivat toisillensa: "Menkäämme nyt suunnittelemaan upeita neuleita ja kirjoittamaan hienoja artikkeleita Ullaan". Ja he menivät kiiruhtaen ja löysivät Ullan ja neuleohjeet ja artikkelit, jotka odottivat netissä. Ja kun he tämän olivat nähneet, liittyivät he yhdistyksen jäseniksi ja lähettivät aineistoa julkaistavaksi.3 Ja kaikki, jotka sen näkivät, ihmettelivät, mitä neulojat oikein tekivät.4

Mutta Marjut kätki kaikki nämä sanat ja tutkiskeli niitä Ullan Info-sivuilla.5

Ja neulojat palasivat kiittäen ja ylistäen Ullaa kaikesta, mitä se neulojille tarjosi, sen mukaan kuin he olivat sen ohjeita käyttäneet.

1 Ja keskustelivat siitä Neulonta-listalla ja esittivät hyviä ajatuksia sisällöstä ja kustannusten kattamisesta ja alkoivat suunnitella neuleita ja artikkeleita ensimmäistä numeroa varten.
2 Varsinkaan aineiston lähettämistä.
3 Vuosien mittaan yhä enemmän ja enemmän.
4 Mm. K-18-ekstran.
5 Kannattaa lukea!

(Alkuperäinen teksti Evankeliumi Luukkaan mukaan 2: 1-20, vuoden 1938 käännös)

« Rakas Joulupukki - Dear Santa | Blog | Kissoille tuli joulu - It's Christmas for the cats »

Kommentit - Comments

Tämä oli NEROKAS!!! Ja hauska kuin mikä :-) Lähetin heti linkin neulojatyökavereidenkin iloksi!

Tämä oli NEROKAS!!! Ja hauska kuin mikä :-) Lähetin heti linkin neulojatyökavareidenkin iloksi!

Aivan mainio! Eikä yhtään loukkaa alkuperäistä!

Siis tää on mainio, aivan ylivoimainen!!

ihan paras! :)

Mainio :D

Aamen.

Päihittää alkuperäistekstin ;D

:) Kiitos!

; D

Kiitos ja aamen :D