25.10.2007 | 22:19

Polar

Tässä seuraava epätoivoinen yritys räpiköidä mukana 10 % -projektissa: villatakin alku, lankana Rowan Polar, jonka tilasin joskus aiemmin Cucumberpatchin alesta ja puikkoina Mambo-projektista tutut 8 mm Addin pyöröt. Neulon villatakkia poikittain, ylös ja alas, lisään ja kavennan ja kehitän samalla, kun neule etenee - katsotaan nyt, mitä tästä tulee. Jo 200 g lankaa kulutettu!

Itse asiassa takista on pikainen paperille raapustettu luonnos, joten ei tämä ihan Stetson-Harrison -metodilla etene. Tarkoitus olisi tehdä hieman a-linjainen villatakki, jossa on leveä kaulus ja kaksirivinen napitus.

Rowan Polar on myös ehdotonta ihq-lankaa. Vaikka se on paksua ja löyhäkierteistä, se ei tunnu paksulta, vaan ilmavalta ja pehmeältä. Se ei myöskään näytä nyppyyntyvän käytössä, vaan kesti hyvin purkamista ja uudelleen neulomista sekä Tampereelle matkustamista.

Here's the next desperate attempt to waddle through the 10 % stash reduction project: a cardigan of Rowan Polar, ordered from the Cucumberpatch sale quite a while ago, knitted on the 8 mm Addi circs also seen in the Mambo project. I'm knitting sideways, up and down, increasing and decreasing and making up the pattern as I go, so we'll see how this turns out. 200 grams of yarn already knitted up now!

Actually, I do have a rough sketch doodled on paper. This cardigan is meant to be double-breasted, have a slight a-line and a wide collar.

Rowan Polar is a lovely yarn. It's loosely spun but doesn't seem to pill even though I have ripped and re-knitted and carried the yarn with me all day in my bag in Tampere. Also, it doesn't seem thick and as chunky as it is but airy and soft.

« Mambo | Blog | Polar Cat »

Kommentit - Comments

Kiitos kauniista sanoistasi.