17.06.2007 | 18:56

Tallinnaan tuhl... tekemään hyviä ostoksia

Iskuryhmämme (Niina, Midori & minä) suuntasi Tallinnaan lauantaina. Matka sujui mukavasti Superseacatilla (pizzapala ja Graffina Malbec 5 e) ja perille päästyämme ensimmäinen kohde oli Karnaluks-tukku (Hermanni 1), joka tunnetaan myös Addi-paratiisina. Pääsimme ulos laivasta noin 12.30 ja tukku meni kiinni klo 13, joten nappasimme taksin ja suuntasimme sinne samantien.

Kristiina on kirjoittanut loistavat suunnistusohjeet - lukekaa ne, muuten oikeaan paikkaan voi olla vaikea löytää.

Langat tuntuivat olevan enimmäkseen akryylisekoitteita, mutta en perehtynyt niihin kovin perusteellisesti, joten saatan olla väärässäkin. Virkkaus- ja puuvillalankoja oli runsaasti, samoin jonkin verran glitter-lankoja. Fortissiman yksivärinen sukkalanka maksoi noin 30 kroonia / 50 g ja raidoittuva noin 80 kroonia / 100 g (plus 18% veroa, joka lisätään ostosten loppusummaan; 1 euro = noin 15 kroonia). Addin bambupyöröjä oli 50 - 120 cm pituisia, eri kokoja hieman vaihtelevasti ja niiden hinta oli 60 kroonin molemmin puolin, tavallisten Addien hinta oli 30 kroonin molemmin puolin, samoin sukkapuikkojen (plus verot). Pitsi-Addeja ei valitettavasti ollut, mutta tavallisia Addeja oli jopa 200 cm pituisina.

Lisäksi Karnaluksissa oli neuletarvikkeiden lisäksi nappeja, nauhoja, helmiä, korutarvikkeita, solkia - kaikenlaista tilpehööriä, jota ei edes tiennyt tarvitsevansa ja joka oli niin edullista, että se pomppasi ostoskoriin kuin itsestään. Aikaa kului arvioidun vartin sijaan lähes tunti, onneksi henkilökunnalla ei ollut kiire ajaa meitä pois, vaikka kauppa olikin virallisesti mennyt jo kiinni.

Seuraava kohteemme oli Pärnu maanteella Kosmos-teatteria vastapäätä oleva lankakauppa (katsokaa taas Kristiinan ohjeita), jota yritettiin aiemmin keväällä mellakoiden aikaan polttaakin, mutta se olikin lauantaisin suljettu. Siispä eteenpäin.

Pro Kapitaali -talossa Narva maanteella sijaitseva Liann Lõngad on vanha tuttu ja yllättää aina iloisesti.

Tällä kertaa huokailuja ja riemastusta herätti Titan Woolin Merinos Extra, 65 kroonia / 100 g vyyhti. Se on aivan yhtä ihanan pehmeää kuin Grignasco Merinosilk, vaikka ei sisälläkään silkkiä.

Lopuksi suuntasimme vielä Filatiin (Müürivahe 20) kuten aina ja satamassa jakauduimme hetkeksi: minä kirmaisin Rimiin ostamaan Jussille tuliaisolusia ja hölkkäsin sen jälkeen reppu hölskyen koko satama-altaan ympäri, muut taas poikkesivat tyhjentämään Sadamarketin lankakaupan monivärisistä virolaisista villalangoista. Kotiin palasimme väsyneinä, mutta erittäin tyytyväisinä.

Tällä kertaa Jussin tuliaisolutta taisi olla enemmän (10 pulloa) kuin lankaa. Se johtuu vain ja ainoastaan siitä, että ostin Karnaluksista puikkoja...

...100 ja 120 cm mittaisia Addin bambuja ja tavallisia välikoon Addeja...

...ja sukkapuikkoja (ja yhden virkkuukoukun).

Sen lisäksi mukaan tarttui kissojakin kiinnostavaa tilpehööriä silmukkamerkeistä solkiin ja helmistä hakaneuloihin.

Yritä siinä sitten ottaa kuvia, kun kissa tulee pesemään veljeään. "Ai miten niin me häiritään?"

Lankaa lähti mukaan tämän verran (en minä, olisittepa nähneet ne muut!).

Vasemmalla ylhäällä ihq-pinkkiä BBB Kid Mohairia Filatista, vieressä yksi kerä punaista Emmebi Vogueta Liann Lõngadista (viimeinkin!) ja punaista ja raidoittuvaa Fortissima Sockaa Karnaluksista. Alhaalla oranssia Titan Woolin Merinos Extraa Liann Lõngadista ja sijaisshoppailtua villalankaa Sadamarketista (oli kuulemma ihan minun väristäni - tällä kertaa uskoin heti, kun minulle niin sanottiin).

« To spend money (wisely) in Tallinn | Blog | Oink oink »

Kommentit - Comments

Hieno ostosreissu. Osaisitko auttaa italialainen päättely ohjesivu kateissa. Käspaikka ohjeen katsoin ja en sillä ohjeella osannut tehdä, muistan jonkin animaatio sivun löytäneeni jossa mummo näyttää tekniikan. Käspaikan kuva on epäselvä ja jos noudattaa sanatarkasti ohjetta en onnistu. Lähetä kommetti sivuilleni jos voit auttaa. Kiitti

Miulla alkaa kyllä himottamaan tuo Tallinna. Ihan vaan puikkoja kattelit...

Ei hassumpi saalis. Ainakin puikkoja on nyt vrmaan riittämiin! :)

Höh nyt tuli Tallinnan kuume...

Ammattilainen! Sulle ainakin on mennyt perille se, että kerralla kannattaa ostaa riittävästi niin lankaa kuin puikkojakin...Itse täydensin puikkokokoelmani Saksassa ja enää ei muilla puikoilla ole neulominen....tosin noita sukkapuikkoja mulla on vain yhdet Addit, ostin kokeeksi Karnaluksesta ja ehdottoman hyvät ovat!

Sattuipas sopivasti sinun kertomus Tallinnan matkasta. Itse olen juuri nyt Riigassa. Tanaan (aa pilkut puuttu tasta hotellin masiinasta) tulimme, ja heti piti etsia takalainen Filati. Ohjeidesi perusteella 4/2005 loytyikin hyvin. Viela en ole paassyt kauppaan sisaan, mutta huomenna. Aamulla ensin Zeppelin halleille villalankaa metsastamaan ja sitten Filatiin. Kiitos ohjeistasi, Zirgu iela on ihan hotellin nurkalla. Wiktoriina

Oi, tuskin maltan odottaa kun näen noi kaikki ihanuudet tiistaina :-)

Ja mullekin tulee jotain kivaa :-D

Onneksi kävin Tallinassa jo tiistaina ennen teitä rohmuja :). Tosin mukana oli mieheke, joten aivan yksinomaan lankaostoksille ei voinut omistautua (sen sijaan metsästettiin lankapussi kainalossa sitä rähinän aiheuttamaa patsasta, koska mies halusi välttämättä nähdä sen. Siinä vaiheessa oli käyty jo neljässä lankakaupassa, joten uudemman rähinän välttämiseksi minä pidin kerrankin suuni kiinni.) Blogissani on lisää tarinaa.