08.03.2006 | 20:47

Blogivieras

Toim. huom: tänään blogissani on harvinainen tapahtuma. Vierailevana bloggaajana toimii Katju, joka puhui minut aikanaan Etnoneuleita-kurssille.

Tapion kauppa, Päntäne

"Mikä ja missä?" olivat ensimmäiset ajatukseni, kun luin nettikeskusteluita aiheesta. Kiinnostus heräsi ja ei muuta kuin karttahakuun kysely, missä on Päntäne. Sieltä se löytyi, Kauhajoelta Pohjanmaalta. Ja kuinkas minua onnistikaan, olin juuri seuraavalla viikolla menossa Päntäneen suunnalle... Paremminkin olin menossa Poriin ja sieltä Jyväskylään ja reittihausta tutkin, että matka Päntäneen kautta lisää kilometrejä vain 80... Onhan sitä joskus haettu lankaa kauempaakin.

Pyysin Tapiolta etukäteen ajo-ohjeen: Pori-Vaasa 8-tietä Kuvaskankaalta oikealle, Isojoki/Kauhajoki 26 km, Isojoen kirkon kohdasta vasemmalle Kauhajoen suuntaan, sitä noin 1 km, sitten oikealle ja n. 30 km, kunnes t-risteys. Siitä oikealle 300 metriä, tien varressa lankakaupan merkit ja pihassa st1 kylmäasema ja samassa rakennuksessa huonekalumyymälä.

Kun käännyin 8-tieltä jäiselle pikkutielle Isojoen suuntaan ja yksin ajaa köröttelin keskellä metsää, rupesi tuntumaan, että onkohan tässä ihan järkeä ja mitähän määränpäästä löytyykään. Mutta kun radiouutisissa puhuttiin bussilakon ja lumimyräkän aiheuttamista ruuhkista pääkaupunkiseudulla, alkoi yksin ajaminen kauniissa pakkassäässä tuntua ruhtinaalliselta. Ilman ajo-ohjetta en olisi tosin tajunnut kaupan kohdalla edes jarruttaa... Rakennus ei todellakaan näyttänyt ulkoisesti upealta lankakaupalta.

Kun astuin Tapion kauppaan sisään ja näin kaupan seinustoilla lankavuoret, olin mykistynyt.

Haastattelin ystävällistä ja leppoisaa kauppiaspariskuntaa ja ihmettelin, että missä oikein olen. He kertoivat, että heillä on valikoimassaan Tekstiiliteollisuuden (Sandnes, Sirdar, Garnstudio….jne.), Coatsin (Gedifra, Scachenmayr), Novitan, Pirkanmaan kotityön ja monen muun lankoja. Värivalikoimat ovat myös laajat, Tapio kertoi pitävänsä mm. 7-veikkaa kaikki värit hyllyssä.

Siis yli 30 tuhatta lankakerää villaa, alpakkaa, puuvillaa, akryylia ym. sekoitteita ja näiden lisäksi valtavat määrät matonkuteita, poppanaa, ryijylankoja ja muita käsityötarvikkeita.

Hintatason kuvittelen olevan kohdallaan ja alennuskorejakin löytyy... Mm. Woolia näytti olevan paljon. Sieltä kannattaa kysyä, jos olet vailla jotain tiettyä väriä.

Itse olisin kaivannut langoista mallitilkkuja roikkumaan hyllyn viereen. Mielestäni yleensäkin lankakaupoissa olisi hyvä olla mahdollisuus itse kokeilla halutulla langalla neulomista.

Olin tyytyväinen reittivalintaani, mutta menin jotenkin lukkoon suuren tarjonnan vuoksi, enkä oikein osannut ostaa mitään... Tai no, jotain, nuo mitkä ovat kuvassa lähtivät mukaan.

Cool Flamme Tweed, villa-akryyli-viskoosisekoitelanka muuttunee jakuksi.
Coatsin Bolero, puuvilla-viskoosilanka haluasi pitsipuseroksi... Osaisinkohan tehdä?
Sirdar Fizz -langasta tulee hömppähuivi tai tehoste johonkin muuhun neuleeseen
Hopeisesta Odeon-langasta tiara prinsessapipoon
Valkoinen villalanka värjäytyy haavan kuorilla keltaruskeaksi... tai jotain muuta...

Kartassani on nyt ruksi Päntäneen kohdassa, joten aina kun Pori-Vaasa-Seinäjoki suunnalla liikun, täytyy Tapion kaupassa poiketa.

Teille jotka olette sinne suuntaamassa, annan neuvon, että ostakaa reilusti, ettei jää harmittamaan... Minulla nimittäin ihan "unohtui" yksi lanka sinne kauppaan, kun siinä kierrellessä uudemman kerran en enää huomannut kaikkia keriä, jotka ensimmäisellä kierroksella miellyttivät.

Ja te, jotka ette pääse Päntäneelle kerron, että Tapio sanoi lähettävänsä lankaa myös postitse. Ilmoitat vain valmistajan lankakartasta värin ja posti lähtee lisättynä postin kulut.

Löytyi sieltä minulle ihan uusi tuttavuuskin... Kamelin karvat(!?) Niitä Marjut sai tuliaisena.

Marjut kiittää Katjua sekä Tapiota ja Eevaa tuliaisista! Kiitos!

« Guest blogging | Blog | Ethnic knitting »

Kommentit - Comments

Olipa kiva saada tietää,että tuollainen lankaparatiisi on ihan lähellä Ilmajokea.Kuinka en ole siitä aiemmin kuullut...no toisaalta olen neulonutkin "täysillä" vasta reilun vuoden verran.Olen surrut sitä,että Novitan myymälät ovat niin kaukana,ja Päntäneellä onkin Novitaa ja PALJON MUUTA!!! Marjutille suurkiitokset!

Asiahan on juuri näin kuin kerrotaan, minä kun kuulun siihen onnelliseen väestöön jolta käynti Tapion kaupassa vaatin vain reilun vartin automatkan ;) Valikoima on tosiaan uskomaton. Mutta ei pelkästään se että valikoima on loistava, vielä parempaa on palvelu! Ystävällinen ja iloinen kauppiaspari on todellinen helmi nykyajan asiakaspalvelussa. Ja juttuahan riittää "yli lankojenkin". Kivoja vinkkejä, hyviä ohjeita ja paljon muuta ja aina jotain tarttuu mukaan kun Tapion kaupassa tulee käytyä!!!

No voi vitsi, mikä ihana kauppa!!!! Milloinkohan tuonne pystyisi lähtemään retkelle?... :)

Tämä on ollut minun pyhiinvaelluskohteeni jo toista vuotta ja aina sinne on palattava uudestaan ja uudestaan. Vaikka auton takakontti on täynnä lankoja sieltä lähtiessä, aina jokin jää kuitenkin vaivaamaan, että miksen ottanut sitä ja sitä. Kauppiaspariskunta on aivan ihana ja sympaattinen pari. Käykää ihmeessä tutustumassa!

Olen vähän aikaa seurannut blogiasi ja nyt on ihan pakko kommentoida kun mykistyin niin totaalisesti. :o Tuonne täytyy tehdä pyhiinvaellusmatka!

Mää pyärryn.
Ihan hirmusesti lankaa ja noin kaukana, nyyh.
Mitähän mies sanoisi jos ei mentäiskään lomareissulla etelään vaan Pohjanmaalle?

Jos oikein laskin, niin enää 10yötä, kun tuonne paratiisiin mennään:) Kiitoksia Katjulle tästä tyhjentävästä selonteosta! Mahtavalta vaikuttaa!

Jestas sentään, jopas on lankoja. On siinä Tapiolla omaisuutta kiinni lankakerissä. Kyllähän tuonne on ihan pakko mennä katsomaan.
Kiitos Marjutille että annoit Katjulle raportointimahdollisuuden.
Kiva kun Frank voi jo paremmin, mennä viikolla Campissa jo tiedustelinkin kuulumisia.