17.09.2006 | 20:09

Jotkut asiat muuttuvat, jotkut eivät

Jussi poikkesi kotonaan ja toi tullessaan muutamia vanhoja Muoti + Kauneus -lehtiä 70- ja 80-luvulta. Dieettien, meikkivinkkien ja hiustenhoidon lisäksi jotkut asiat eivät koskaan muutu.


(Muoti + Kauneus 06/1982)

Kyllä, tytöt haluavat olla malleja ja ulkomaille haetaan kauniita blondeja mallien ja "mallien" tehtäviin. Mietin vain, olisikohan tämä auttanut ja kuinkahan hyvin se tällä hetkellä kilpailisi Clearasilin ja Garnierin kanssa...


(Muoti + Kauneus 03/1976)

...tai olisiko näiden avulla päässyt pitkälle? (Eipä ihme, että lehdissä mainostettiin myös piilolinssejä.) Jotenkin tästä tulevat myös mieleen Nissenin "Not / Hot" -mainokset.


(Muoti + Kauneus 05/1975)

Loppujen lopuksi me kaikki haluamme tietää, olemmeko valmiita seuraavaa vuosikymmentä tai -tuhatta varten. Tästäkin voisi mainiosti korvata ilmaisun "80-luvun nainen" ilmaisulla "2000-luvun nainen" ja ottaa testin uusiokäyttöön.


(Muoti + Kauneus 02/1980)

Eikä siinä vielä kaikki! Voita hevonen - tai huulipunia ja kynsilakkaa, valinta on sinun.


(Muoti + Kauneus 04/1976)

Jotkut asiat eivät kuitenkaan muutu. Palmikkoneuleet näyttävät aina hyvältä ja lehtien "muotinäytöksien satoa" -osuudet voisi vaihtaa päikseen toisen mistä tahansa lehdestä miltä tahansa vuodelta tai vuosikymmeneltä olevan osuuden kanssa eikä kukaan huomaisi mitään - ja klassiset, perinteiset kuviot ovat syystäkin klassikoita. Tämänkin oikealla olevan karjalaiseen punakirjontaan pohjautuvan paidan voisi tehdä pienin muutoksin.


(Muoti + Kauneus 03/1976)

Lisäksi Takku ja Merinosilk (jonka ostin Ninniltä) ovat aina muodissa.

« Things that change and things that don't | Blog | New look »

Kommentit - Comments

Käväsin kahtomasa "hyötyä" osastolta sitä mallin tekemistä Excelin avulla. Täsäpä ois vinkki esim. mun kaltasille "selekä(/tietokone;)vammasille", joilta tuo tietokonneen ääresä istuskelu ei oikeen suju:
-ota sopiva malli, suurenna/pienennä kopiokonneella
-tee oman neuletiheytesi mukainen ruudukko - ai niin, täytyy tunnustaa, että sen tein tieskalla jollaki kuvanteko-ohojelmalla hyvänselänaikaan, mutta onnistuuhan se ihan vanahanaikasesti lyijykynällä ja viivottimellakin;O)
-kopioi ruudukko kalvolle
-pläjäytä kalvo minkätahansa söpön kuvan päälle ja sen avulla voit neuloa kuvan. Kalvoon voi myös tehdä värikuvan spriiliukosilla tusseilla.
Näin pystyy tekemään tietysti myös ristipistomalleja, kalvolle vaan ruudukko joka vastaa käytettävää aida-kankaan ruututiheyttä. Toimii aika kivasti peruskoulun oppilaitten kans, monasti lehtien tai kirjojen mallit tuntuu olevan "vanahoille kalkkiksille" tehtyjä... ;-)

Voihan Pimpex mitä tekstiä! :D

Pimpex... *naureskelee*

Lainasin Muoti+Kauneus-lehtiä kirjastosta 1980-luvulla ja ne vaikuttivat suuresti maailmankuvaani. Ensimmäisen palmikkoneuleenikin tein lehden ohjeella. Neuleen laitoin kiertoon jossain vaiheessa, mutta löytyisiköhän äidiltä vielä vanhoja lehtiä.

Hih, meikällä on noita samoja lehtiä :)