17.04.2005 | 19:15

ASAP - akronyymi vailla merkitystä

ASAP - sen täytyy olla tämän hetken ärsyttävin akronyymi varsinkin, kun sitä käytetään muuten suomenkielisessä lauseessa ja synonyymisesti sanan "heti" kanssa. Kun kaikki pitää tehdä Niin Pian Kuin Mahdollista (eli ASAP = As Soon As Possible), ei sillä ole merkitystä ihan käytännön syistä: vaikka haluaisinkin, en pysty olemaan monessa paikassa samaan aikaan.

Tietenkin sillä on merkitystä, kuka haluaa saada asiat tapahtumaan ASAP (huomaatteko, akronyymi näyttää todellakin hölmöltä suomenkielisessä lauseessa). Jos ASAP:ia käyttää henkilö, joka viljelee sitä muutenkin jatkuvasti, siitä tulee välimerkin omainen juttu, joka ei tarkoita enää yhtään mitään. Oikeastaan silloin se vain ärsyttää ja aiheuttaa vastarintaa, koska en millään haluaisi singahtaa taas miljoonanteen paikkaan tekemään ziljoonatta asiaa ja jättämään jotain meneillään olevaa kesken. Silloin mikään ei todellakaan valmistu ASAP.

Jos taas ASAP:ia käyttää henkilö, joka turvautuu siihen vasta äärimmäisenä apukeinona, sitten kyllä hyppään ja pompin ja juoksen tyytyväisenä samantien.

Mistäs tämä nyt tuli mieleen? Vaikkapa siitä, että Ullan ohjeiden, artikkeleiden ja neuvojen deadline alkaa lähestyä ja on huhti-toukokuun vaihteessa. Olenkin saanut jo joitakin artikkeleita ja ohjeita, kiitos niistä kaikille!

Ulla tarvitsee taas sinua, sillä me Ullan tekijät olemme täysin riippuvaisia sinusta, arvoisa neuloja ja tarvitsemme jatkuvasti apuasi. Jos sinulla on kesäinen neuleohje tai mukava artikkeli, hauska pakina tai hyödyllinen neuvo, lähetä se Ullaan ilahduttamaan Suomen neulojia!

Jos vieläkin epäilyttää, niin voisin mainita kahden numeron kokemuksella, että "en mä tiedä, kelpaako tää" tai "kiinnostaako tää nyt ketään" -kommenteilla saadut ohjeet ovat osoittautuneet aina suosituiksi. Sinun ohjeesi voi hyvinkin olla seuraava Fifi!

Itse ajattelin kirjoittaa Ullaan tämän laukun ohjeen, muuta en kai ennätä saada valmiiksi, vaikka neuleiden pitäisikin valmistua... öh... kyllähän te tiedätte: ASAP.

Lisäksi kiitos kaikille tuesta ja kannustavista sanoista! Päässä on edelleen patti sanakirjan jäljiltä, mutta kunnon yöunien jälkeen elämä näyttää hitusen paremmalta.

Tosin Ninni, ethän pahastu, vaikka otin vapauden vaihtaa konjakin tuliaisgrappaan? (Josta tuli taas mieleen se, että kun äitini odotti minua, olin aika levoton lapsi ja lääkäri neuvoi, että tilkkanen konjakkia rauhoittaa eikä lapsi pullahda maailmaan ennen aikojaan. Kuinkahan innokas oikein olin? Syntymäni jälkeen äiti ei voinut juoda konjakkia 20 vuoteen...)

« ASAP - an acronym that has no meaning | Blog | Mind-boggling phenomena »

Kommentit - Comments

Muita hurjia vanhoja raskausjuttuja: kaverin äitiä oli kehotettu syömään raakaa maksaa, että hemoglobiini pysyy aisoissa. Nykyäänhän raskaana ollessa pitää kaikki liha kypsentää hyvin, ja maksaa ei saa syödä laisinkaan kun siinä on niin paljon A-vitamiinia että moninkertaistaa kaikenlaisten viehkojen sikiöepämuodostumien riskin...

Anoppi kertoi myös tuota konjakkijuttua. Odotti miestäni ja oli lähdössä vielä viimeisellä kolmanneksella hiihtämään Lappiin. Neuvolan täti oli sitten komentanut ottamaan mukaan pullon konjakkia, että jos tulee supistuksia, niin konuhörpyllä ne sitten saisi laantumaan. Jatkoivat muita juttuja ja sitten neuvolantäti tokaisi, että ei sen mitään konjakkia tarvitse olla, jaloviina ajaa saman asian ;-)

Matkassa oli sitten pikkupullo Napoleon vsop:tä, jonka tuleva isä tyhjensi siskonsa kanssa (joka oli kolmantena pyöränä hiihtoreissulla), kun kotimatka oli yhden mäenlaskun takana ja bussipysäkki häämötti edessä.