« Mainos | DI:n koekeittiö | Namaskaar »

maaliskuu 12, 2009

Äyriäisviinit

Ravintola Basen viiniklubin maaliskuun viineiksi oli valittu äyriäisviinejä. Viinien kera sai halutessaan lautasellisen erilaisia äyriäisiä.

Ensimmäinen viini oli La Sancive Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie. Sur lie kertoo viinin valmistustavasta. Viini jätetään käymisen jälkeen lepäämään tynnyriin hiivan päälle sen sijaan, että se pullotettaisiin heti. Tällä lailla viiniin kehittyy enemmän makua ja tuoksuisuutta. Tuoksusta voi löytää sitrushedelmiä, vihreää omenaa ja aavistuksen hunajaa. Maku oli hapokas ja kuiva. Viinin kera tarjoiltiin gratinoitu osteri.

Toinen viini oli Bach Extrísimo Seco. Tuoksu oli hedelmäinen ja siinä oli chardonnay-rypäleen tuomaa voin tuoksua. Maku oli myös hieman chardonnaymainen. Tämä on ns. lipittelyviini. Sen kanssa oli tarjolla sinisimpukka.

Kolmas viini oli Doña Isidora Riesling, jonka kanssa tarjoiltiin merirapua. Tuoksussa oli hedelmiä, kuten persikkaa, omenaa ja mangoa. Lisäksi saattoi löytää petroolin ja hunajan tuoksut. Maultaan viini oli hapokas ja hedelmäinen.

Neljäntenä viininä oli Montana Gisborne Chardonnay. Tuoksussa oli vaniljaa ja troppisia hedelmiä. Myös maku oli hedelmäinen. Viinin kanssa syötäväksi oli valittu partaveitsisimpukka.

Viides viini oli Long Nose Gewürztraminer. Makeassa tuoksussa oli ylikypsiä hedelmiä, erityisesti hunajamelonia. Maku oli makea, täyteläinen ja hieman hapokas. Todella kesäinen viini. Viinin kanssa tarjoiltiin katkarapuja hapanimeläkastikkeessa, mutta tämä viini ei välttämättä vaadi syötävää. Sitä voi juoda kauniina kesäpäivänä ihan sellaisenaan.

Näistä viineistä parhaimpia olivat La Sancive Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie ja Long Nose Gewürztraminer. Itse pidin enemmän jälkimmäisestä sen makeuden vuoksi. Ravintola Basessa on 11.-28.3. äyriäisviikot, ruokalista löytyy ravintolan sivuilta.

Lähettänyt – Sent by Jussi |