« Nachos con carne | DI:n koekeittiö | Täytettyä kanaa »

tammikuu 09, 2008

Miesruokaa ja mättöruokaa

Olen pohtinut käsitteiden miesruoka ja mättöruoka eroja. Asiaa tuntematon ei ehkä näkisi näillä mitään eroa, mutta kyseessä ei ole sama asia. Miesruoka on rasvaista ja sisältää lihaa jossain muodossa. Perusedellytys on, että ruoka on enemmän tai vähemmän epäterveellistä. Miesruokaa voidaan myös syödä kylmänä, suoraan paketista tai hyvin hätäisesti mikrossa lämmitettynä. Lihapiirakka ei sinänsä ole miesruokaa. Kylmänä suoraan paketista syöty lihapiirakka taas on miesruokaa. Lämmitetystä lihapiirakasta tulee miesruokaa kun sen täytteessä mennään äärimmäisyksiin. Lihapiirakka kahdella nakilla ei vielä ihan täytä miesruoan määritettä. Lihapiirakka, jonka sisällä on puolet HK:n sinisestä, monta viipaletta juustoa sekä paistettu kananmuna voidaan jo laskea miesruoaksi.

Uunituore pizza ei yleensä ole miesruokaa, mutta eilinen pizza, joka syödään jääkaappikylmänä on miesruokaa. Pizzastakin saadaan miesruokaa, jos täytteeksi valitaan vain erilaisia lihatuotteita. Kalkkuna ei ole koskaan miesruokaa, mutta tietyissä tapauksissa kanakin voidaan laskea miesruoaksi. Kokonainen grillattu kana, joka syödään sormin suoraan paketista on miesruokaa. Kananugetit ja kanapullat eivät ole miesruokaa vaikka ne söisikin kylminä suoraan paketista. Periaatteessa ketsuppi, sinappi, chili ja rasvassa paistetut perunat ovat ainoat kasvikunnan tuotteet, joita hyväksytään miesruoka-annokseen.

Mättöruokaa luullaan helposti miesruoaksi, mutta näin ei ole. Mättöruoka ei nimittäin ole välttämättä epäterveellistä. Mättöruoka on ihan hyvää, mutta ei mitenkään erikoista ja sitä on paljon. Mättöruoassa tärkeintä onkin määrä. Makaronilaatikko on mättöruokaa, mutta vain jos sitä syödään suuri määrä. Kylmä makaronilaatikko suoraan rasiasta voidaan laskea miesruoaksi, mutta lämmittäminen vie sen mättöruokaosastolle. Kanatuotteet voidaan laskea mättöruokaan. Ranskalaiset ja kananugetit ovat mättöruokaa. Pizzabuffet on mättöruokaa eikä miesruokaa, paitsi ehkä silloin jos syö vain suuren kasan chicken wingsejä. Mättöruoka onkin käsitteenä häilyvämpi kuin miesruoka. Vaikka keittoja ei yleensä lasketa mättöruoaksi, voidaan mättöruoaksi laskea tuhti hernekeitto, jossa on paljon lihaa ja jota syödään monta lautasellista.

Lähettänyt – Sent by Jussi |
(1) kommenttia - comments

Kommentit

Hehehhee, miesruokaan ja mättöruokaan törmäillään täälläkin joskus. Mä määrittelisin niin, että miesruoka on överiä, ja mättöruokaa on överisti. Aika samoilla linjoilla siis.

Ja miesruoassa mun mielestä, kuten itsekin sanot, painottuvat rasvaisten ja proteiinisten ruokien osuus, mättöruokaan kuuluu mun mielestä yleensä tuhti osuus hiilaria, eli pastaa, perunaa tms. Mieluiten paistettua.

Mitä sitte o naisruoka? Ekana tulee mieleen, että kaikkea terveellistä, mutta tokana, että siideriä, suklaata, karkkia. Hiilaripainotteista.

Onneks itte voipi ruokailla sellasta muulinruokaa ;-)

Kommentoi

(Jos et ole kommentoinut aikaisemmin, kommenttisi menee hyväksyttäväksi eikä se ilmaannu välittömästi.)