« Atorox 2013 | Memoria volatilis

tammikuu 07, 2013

Maya III

Maya III

Didrichsenin taidemuseossa on 28.4.2013 asti Maya III -näyttely, joka on jatkoa aikaisemmille Maya-näyttelyille. Teemana on Life - Death - Time. Museon maanpinnalla olevissa tiloissa esitellään mayojen elämää, alakerrassa on kuolemaa käsittelevä Xibalba-osasto sekä teatteri, jossa esitetään vuoden 2012 ennustuksia käsittelevää dokumenttia. Kaikki lienevät tosin huomanneet, ettei maailmanloppua tullutkaan. Esillä on myös käsitöitä sekä nykymayoista otettuja valokuvia.

Näyttely kannattaa käydä katsomassa, vaikka olisi nähnyt aikaisemmatkin Maya-näyttelyt, sillä mukana on paljon uutta esineistöä ja edellisestä näyttelystä on jo kuusi vuotta. Tällä kertaa mieleen jäivät erityisesti kuninkaalliset kanimaljakot, joissa kuvataan kuinka kepposteleva kani nöyryyttää jumala L:ä. Ainoastaan teatterissa esitettävä video oli pettymys, sillä siinä oli liikaa new age -hörhöilyä. Mayojen kalenteria koskevat osuudet olivat kuitenkin mielenkiintoisia, joten niiden vuoksi videon katsomista kannattaa harkita.

Didrichsenin taidemuseo itse on yhtä aikaa hämmentävä ja sympaattinen, sillä se on rakennettu entiseen asuintaloon. Harvassa museossa on takkanurkkausta lepotuoleineen, sänkyä vessan vieressä tai ikivanhaa jääkaappia teatterin nurkassa. Museo menee Maya-näyttelyn jälkeen peruskorjaukseen, joten jos ei ole nähnyt museota nykymuodossaan niin siinä yksi syy lisää suunnata Maya III -näyttelyyn.

Bookmark and Share

Lähettänyt – Sent by Jussi |
(0) kommenttia - comments

Kommentoi - Post a comment

Jos et ole kommentoinut aikaisemmin, kommenttisi ilmestyy vasta kun se on hyväksytty.