« X-Men Origins: Wolverine | Memoria volatilis | Historiaa YouTubessa »

toukokuu 02, 2009

Murha Via Appialla

appia.jpgSteven Saylorin Murha Via Appialla on jo vähän vanhempi kirja, mutta sain sen luettua vasta nyt. Kirja sijoittuu antiikin Roomaan ja kertoo Publius Clodiuksen murhasta. Murhaa ryhtyy selvittämään Gordianus Etsijä ja taustalta löytyy poliittista juonittelua ja vehkeilyä. Kirjan alkupuoli on melko tylsää luettavaa, sillä päähenkilöt lähinnä luennoivat toisilleen Rooman poliittisesta tilanteesta ja murhaan liittyvistä henkilöistä. Onneksi kirja muuttuu mielenkiintoisemmaksi siinä vaiheessä kun Gordianus lähtee Via Appialle tutkimaan, mitä todella tapahtui.

Gordianuksen tutkimuksista on kirjoitettu jo 12 kirjaa, joista on suomennettu tämän lisäksi Egyptiläinen vieras ja Arpa on heitetty. Suomentaminen on jostain syystä päätetty aloittaa keskeltä kirjasarjaa. Murha Via Appialla on sujuvasti kirjoitettu historiallinen dekkari. Oli mukava lukea vaihteeksi murhamysteeri, joka ei selviä sillä, että otetaan DNA-näytteitä. Arvosanaksi Murha Via Appialla saa kolme niistä viidestä legioonasta, joilla Julius Caesar hyökkäsi helvetialaisten kimppuun.

Bookmark and Share

Lähettänyt – Sent by Jussi |
(1) kommenttia - comments

Kommentit

Oletin aikanaan näitä enemmänkin suomennettavan. Siis hyvää luettavaa. Ja patistelivat historiaakin tutkailemaan. Oikeastaan en ole samaa mieltä tylsyydestä. Kun piti mietiskellä muinaisia, oli ihan kelvollista pohdintaa.

Kommentoi - Post a comment

Jos et ole kommentoinut aikaisemmin, kommenttisi ilmestyy vasta kun se on hyväksytty.