« Indus-kulttuurin merkit ovat kirjoitusta | Memoria volatilis | Murha Via Appialla »

huhtikuu 29, 2009

X-Men Origins: Wolverine

Kävimme katsomassa X-Men Origins: Wolverinen ennakkonäytöksessä. Odotukset eivät kyllä olleet kovin korkealla X-Men 3:n jälkeen. Toisaalta X-Men 3 oli niin huono, että siitä on vaikea enää huonontua. Wolverine on aina ollut suosikkini Ryhmä-X:n jäsenistä, joten varauduin pettymykseen.

Koska en ole lukenut Origins-sarjakuvaa, tuntui aluksi vähän oudolta nähdä Wolverine alkutekstien aikana Yhdysvaltain sisällissodassa mutta ajatukseen hänen korkeasta iästään tottui aika pian. Alkutekstit olivat Watchmenin tapaan olennainen osa itse tarinaa. Kun päästiin lähemmäs nykyaikaa Wolverine alkoi muistuttaa enemmän 1980-luvun sarjiksista tuttua hahmoa. Juonikin parani elokuvan edetessä. Joku voisi tietysti valittaa kaanonin rikkomisesta kun uusia ja vanhoja supersankareita yhdistellään miten huvittaa, mutta minua se ei haitannut. Supersankaritarinoihin kuuluu tarinan uusiksi kirjoittaminen, murhasihan Batmaninkin vanhemmat yhdessä versiossa Jokeri ja toisessa joku tavallinen ryöstäjä.

Kaiken kaikkiaan X-Men Origins: Wolverinen oli positiivinen yllätys. Elokuvaa paransi se, että keskityttiin muutamaan henkilöön eikä tungettu mukaan liikaa supersankareita kuten X-Men -elokuvissa. Erikoismaininnan elokuva ansaitsee kohtauksesta, jossa Wolverine silpoo lentävän helikopterin roottorit ollessaan itse kyydissä. Juuri tuollaista rämäpäisyyttä häneltä odottaakin. Negatiivisella puolella taas Deadpool on melko turha pahis, jonka ainut tarkoitus on päätyä listittäväksi. Annetaan elokuvalle kuitenkin neljä Wolverinen kuudesta adamantiumkynnestä. Lopputekstien jälkeen tulee muuten vielä ekstrakohtaus.

Bookmark and Share

Lähettänyt – Sent by Jussi |
(0) kommenttia - comments

Kommentoi - Post a comment

Jos et ole kommentoinut aikaisemmin, kommenttisi ilmestyy vasta kun se on hyväksytty.