« Babylon tekee paluuta | Memoria volatilis | Myytävänä »

helmikuu 18, 2009

Kartanokartta

Keskiajan linnakartan jatkoksi olen ryhtynyt kokoamaan karttaa Suomen kartanoista. Tämä lienee ikuisuusprojekti, koska kartanoita on Suomessa yllättävän paljon. Wikipediasta löytyi yli sata kartanoa ja Muuka.Com:ista yli kaksisataa kartanoa. Näidenkään listojen yhdistelmä ei ole täydellinen. Aloitin Espoon kartanoista enkä löytänyt tarkempaa tietoa esim. Iivisniemen (Ivisnäsin), Bondaksen tai Finnån kartanoista. Kyseisiä kartanoita ei taida enää olla olemassa, joten niiden sijainnin selvittäminen voi olla vaikeaa.


Näytä suurempi kartta

Bookmark and Share

Lähettänyt – Sent by Jussi |
(1) kommenttia - comments

Kommentit

Moips!
Kiinnostava hanke, lienet jo lukenut Suomen kartanot ja suurtilat 1 (1939), toimittaneet Eino Jutikkala ja Gabriel Nikander. Espoon kartanoista ja muista mielenkiintoisista kohteista on olemassa Espoon kaupunginmuseon ns. sininen kirja, painos vain taitaa olla loppuunmyyty - löytynee kirjastoista.

Bondaksen vanha päärakennus paloi jo 1960-luvulla, mutta uusi oli tallella vielä jokunen vuosi sitten kun tein Espoossa inventointia. Osoite on jotakuinkin Hannuksentie 18. Iivisniemen päärakennuksen tarkka sijaintia en muista, mutta laitapa sähköpostia Espoon kaupunginmuseon tutkimuspuolelle niin he varmaan kertovat. Finnån kartanon uusi päärakennus purettiin jo vuosia sitten, nyt paikalla on Plantagen tms.

Tsemppiä!

-jouni-

Kommentoi - Post a comment

Jos et ole kommentoinut aikaisemmin, kommenttisi ilmestyy vasta kun se on hyväksytty.