« Kellomysteeri | Memoria volatilis | 50 faktaa minusta (11-20) »

tammikuu 02, 2009

Wien

Vietimme uuden vuoden Wienissä. Kävimme Wienin filharmonikkojen konsertissa ja katselimme nähtävyyksiä muutaman päivän ajan.

Wien sai alkunsa roomalaisten Vindobona-nimisestä sotilasleiristä, joka oli käytössä 400-luvulle asti. Wienin roomalaisaikaan voi tutustua paikan päällä Römermuseumissa.

Wienin keskuspaikka on 1100-luvulla rakennetun Stephansdomin eli Pyhän Tapanin tuomiokirkon aukio. Sen ympäristössä on paljon kauppoja ja pääkävelykatu Kärntner Strasse vie Stephansplatzilta Karlsplatzille, jonka läheisyydestä löytyvät mm. Wienin valtionooppera ja hotelli Sacher. Stephansplatzilta voi myös vuokrata vossikan, jos haluaa kiertää Wieniä vanhaan tyyliin.

Am Hof -aukiolta löytyy muistomerkki, joka pystytettiin ruotsalaisista (ja suomalaisista hakkapeliitoista) 30-vuotisessa sodassa saadun voiton muistoksi. Samalta aukiolta löytyy myös Türkenkugel, Wieniä piirittäneiden turkkilaisten kaupunkiin ampuma tykinkuula, joka on kullattu ja laitettu talon seinään muistoksi turkkilaisten voittamisesta.

Hofburg on Habsburgien keisarillinen palatsi, jonka rakentaminen aloitettiin jo 1200-luvulla. Nähtävää riittää, joten Hofburgissa vierailemiseen kannattaa varata koko päivä. Aarrekammiossa (Schatzkammer) on kullan, jalokivien, kruunujen, korujen ja muun sellaisen lisäksi mm. yksisarvisen sarvi ja Graalin malja. Jos haluaa käydä kaikissa Hofburgin alueen museoissa, pitänee varata viikko.

Bookmark and Share

Lähettänyt – Sent by Jussi |
(0) kommenttia - comments

Kommentoi - Post a comment

Jos et ole kommentoinut aikaisemmin, kommenttisi ilmestyy vasta kun se on hyväksytty.