« Maailmanhistoria | Memoria volatilis | Saksasta löytyi roomalaisaikainen taistelukenttä »

joulukuu 09, 2008

50 faktaa minusta (1-10)

Tämän pitäisi ilmeisesti olla sarjakuvameemi, mutta kun en osaa piirtää, niin kai tämä menee tekstiversionakin. No joo, olen minä joskus piirrellyt, mutta en osaa piirtää tietokoneella enkä jaksa skannata käsin piirrettyjä kuvia. Osallistukoon meemiin ken haluaa, en ala haastamaan ketään.

1. En pidä lentämisestä. Vaikka joudunkin työn puolesta lentämään melko usein, en silti pidä siitä. Kyseessä ei kuitenkaan ole varsinainen lentopelko. Olen levollisemmalla mielellä pienemmässä lentokoneessa kuin suuressa, sillä mielestäni kerrostalon kokoiseen esineen ei pitäisi olla ilmassa. Se on jotenkin luonnonvastaista.

2. Kummisetä ei mielestäni ole kaikkien aikojen toiseksi paras elokuva. Itse asiassa katsoin Kummisedät aikanaan osittain pikakelauksella.

3. En tiedä Helsingin kaikkien kaupunginosien nimiä tai sijaintia enkä tiedä Helsingin keskustan kaikkien katujen nimiä. Minulle on useaan otteeseen väitetty, että niiden tietäminen kuuluu yleissivistykseen, mutta olen jääräpäisesti eri mieltä. Jos minun pitää jostain syystä saada selville, missä Viiskulma sijaitsee, katson kartasta. Sitä varten niitä painetaan.

4. Pidän korvapuusteista. Kuka nyt ei pullasta pitäisi? No, ehkä hullut diktaattorit. On vaikea kuvitella Stalinia syömässä vasta paistettua pullaa ja juomassa kylmää maitoa samalla kun hän miettii maailman valloitusta.

5. Minulla ei ole kossua pakkasessa.

6. Olen asunut Tanskassa kahdeksan kuukautta. En kuitenkaan osaa tanskaa.

7. Pidän Iain M. Banksin kirjoista, mutta Iain Banksilta olen lukenut vain Ampiaistehtaan. Ryhdyin lukemaan Crow Roadin käsikirjoitusta, mutta se jäi kesken.

8. Lempipizzani on Opera special, jossa on kinkkua, tonnikalaa ja salamia. Aina joskus kokeilen jotain muutakin pizzaa, mutta palaan aina Opera specialiin.

9. En katso tosi-TV -ohjelmia. Ainoat poikkeukset ovat olleet SVT:n Riket ja Riket - Stormaktstiden. Katsoisin ehkä Pelkokerrointa, jos siinä ei syötäisi joka jaksossa jotain iljettävää niljaa.

10. Olen käynyt Viipurissa ja Moskovassa, mutta en Pietarissa (enkä Leningradissa). Edellisestä Venäjän matkastani on jo yli kymmenen vuotta. Suurin este on Venäjän bysanttilainen viisumibyrokratia ja kaiken maailman propuskojen tarve, josta on liikaa vaivaa EU:n vapaaseen matkailuun tottuneelle.

Bookmark and Share

Lähettänyt – Sent by Jussi |
(1) kommenttia - comments

Kommentit

Ei-M Banksilta olen lukenut Syyllisyyden (Complicity), joka on jännäri ja toimiva esimerkki toisen persoonan käytöstä kerronnassa. Suomalaisen laitoksen takakansi on kyllä törkeä juonipaljastushirvitys, sitä ei missään tapauksessa kannata vilkaista etukäteen, kun suuri osa kirjan alkupuolen jännitteistä rakentuu salattujen identiteettien varaan.

Kommentoi - Post a comment

Jos et ole kommentoinut aikaisemmin, kommenttisi ilmestyy vasta kun se on hyväksytty.