« Suomen ja lähialueiden linnat Google Mapsissa | Memoria volatilis | Lappeenrannan edustalta löytyi vanha hylky »

lokakuu 02, 2008

Usva 3/2008 on julkaistu

Usva 3/2008 on julkaistu ja sen voi ladata ilmaiseksi Usvan kotisivulta. Tässä miekka- ja magianumerossa esitellään valikoima perinteitä kunnioittavia fantasianovelleja, joissa riittää uhoa, taikuutta, vaarallisia naisia ja seikkailuja.

Tuomas Salorannan Vhalkiirin tytär kumartaa kohteliaasti amatsoni- ja valkyrialegendojen suuntaan. Jokaiselle nuorukaiselle on koettelemus tavata tuleva anoppi, mutta tämän tarinan nuori mies tietää pelin hengen alusta lähtien: Vhalkiirin naisten kanssa voi taitamaton päästä hengestään.

Piia Tirrosen Kivien koulussa orpotytöt valmentautuvat ankarassa kurissa velhon elämään. Epäonnistuminen tai tapojen kyseenalaistaminen merkitsee kuolemaa. Yksi tytöistä nousee kapinoimaan kasvattajien tahtoa vastaan, mutta millaisen hinnan hän joutuu siitä maksamaan?

Voivatko yliopistomaailma ja miekka&magia kohdata toisensa? Kyllä ainakin Marko Hautalan Pyövelin paradigmassa, joka on humoristinen sukellus tylsistyneen yliopistotyöläisen sielunmaisemaan, ja eritoten sen pimeämpään puoleen.

Petri Laineen Musta veri puhuu kertoo suuresta taistelusta pahan näkökulmasta. Demoni Elden, hänen kuningattarensa Cleantha ja tyttärensä Anora ovat tiukkojen valintojen edessä, ennen kuin hyvä ja paha ovat selvittäneet lopullisesti välinsä.

Mike Pohjolan Farared Finnen saaga mukailee viikinkilegendoja ja kertoo meille oman versionsa vanhan uskonnon ja Kiesukseen uskovien välienselvittelystä. Vauhtia riittää ja säilää ei säästellä, kun soturit taistelevat kunniansa puolesta.

Raimo Virtasen Aikaan sinikellojen kuvaama futuristis-fantastinen maailma on pelottavalla tavalla tuttu, ja samaan aikaan hyvin vieras. Tieto tuo mukanaan valtaa, mutta herättää myös kohtalokasta kateutta.

Jussi Katajalan Käärme leijonan varjossa ammentaa vaikutteita Kuningas Arthurin legendasta. Vuosia Arthurin kuoleman jälkeen nuorukainen nimeltä Owen saa tehtävän: hänen on pelastettava kuningaskunta ja tehtävä urotekoja, jotta vallananastaja saadaan syöstyä pois valtaistuimelta. Kaikki ei ole kuitenkaan sitä miltä näyttää.

Numeron kotimaisina kuvittajina ovat Tuuli Hypén ja Juha Veltti.

Bookmark and Share

Lähettänyt – Sent by Jussi |
(0) kommenttia - comments

Kommentoi - Post a comment

Jos et ole kommentoinut aikaisemmin, kommenttisi ilmestyy vasta kun se on hyväksytty.