« Museomusavideo | Memoria volatilis | Seitsemäs temppeliherra »

maaliskuu 02, 2008

Arn

Kävimme katsomassa Arn - Temppeliritarin viime torstaina. Elokuvan historiallista puolta on jo käsitelty kattavasti Tempus omnia revelat -blogissa, joten ei siitä enempää. Elokuva ei ole saanut Suomessa kovin hyviä arvosteluja, mutta Ruotsissa sillä on ollut yli miljoona katsojaa. Ensi-iltaviikollaan Arn keräsi Finnkinon teattereissa lähes 9800 katsojaa, mikä on kuitenkin aika hyvin. Taakse jäivät mm. Menetetty maa ja There will be blood.

Hollywood-elokuviin tottuneet arvostelijat lienevät pettyneet Arnin tehosteisiin tai paremminkin niiden puutteeseen. Arn ei pyrikään efektivyörytykseen vaan keskittyy tarinaan ja ajankuvaan. Toisaalta välillä mietin itsekin, että mihin ne budjetin 25 miljoonaa ovat menneet. Muutama CGI-linna ja virtuaali-Jerusalem ovat mukana, mutta ei juuri muuta. Taistelukohtaukset ovat ihan kohtuullisia.

Guilloun trilogia on puristettu kahteen elokuvaan, mikä ei ehkä ole paras ratkaisu. Elokuva on hidas ja viipyilevä, mutta silti siihen on saatu mukaan lähes puolitoista kirjaa. Mutkia on suoristeltu ja jotkin juonenkäänteet voivat jäädä kirjoja lukemattomille mysteereiksi. Tulossa oleva kahteen osaan jaettu televisioversio, jossa on tunti enemmän materiaalia korvannee nämä puutteet. Jatko-osa Riket vid vägens slut eli Pohjoinen valtakunta saa Ruotsissa ensi-iltansa elokuussa. Vasta sen jälkeen voi sanoa, miten trilogian siirto valkokankaalle onnnistui.

Bookmark and Share

Lähettänyt – Sent by Jussi |
(0) kommenttia - comments

Kommentoi - Post a comment

Jos et ole kommentoinut aikaisemmin, kommenttisi ilmestyy vasta kun se on hyväksytty.