« Kissan verran kirjoja | Memoria volatilis | Litium 6 »

tammikuu 01, 2008

A word about the editor

Minun ja Wordin tiet ovat nyt eronneet, ehkä lopullisesti. Word rupesi nimittäin kaatuilemaan oudosti. Yhtäkkiä se vain ilmoitti, ettei pysty tallentamaan koska tiedosto on hajalla tai tiedoston oikeuksissa on virhe. Ei siinä mitään, mutta bonuksena Word poisti koko tekstitiedoston kovalevyltä. Joskus tekstin sai kopioitua Notepadiin turvaan tai tallennettua eri nimellä, mutta useimmiten Word teki harakirin ja vei tekstin mukanaan Tuonelan bittipelloille. Kovalevy saattaa tietysti olla hajoamassa, mutta koska minkään muun ohjelman kanssa ei ole ongelmia, en usko kyseessä olevan rautavika

Ehkä Wordin saisi jotenkin korjattua vaikka uudelleen asennuksella, mutta en vain uskalla enää käyttää sitä. Toinen vaihtoehto olisi hankkia uudempi Word, koska versioni taitaa olla jopa 1990-luvulta. En ole päivittänyt, koska entinen on toiminut ihan hyvin...tähän asti. Office-paketin uusimman version saisi ilmeisesti vähän päälle 100 eurolla kotikäyttöön, mutta päätin kokeilla toista (ja ilmaista) lähestymistapaa.

Latasin ja asensin suomenkielisen version OpenOffice.org-paketista. OpenOffice.org Writer vaikuttaa oivalta Word-kloonilta, josta löytyvät kaikki tarpeelliset ominaisuudet. Lisäksi siinä toimii suomen kielen oikeinkirjoituksen tarkistus (Soikko-lisäosalla), mitä en saanut koskaan Wordissa toimimaan. Kaikkein paras ominaisuus on kyllä sanojen automaattitäydennys, joka toimii kuten Eclipsen Java-automaattitäydennys. Eli aloitat kirjoittamaan sanaa ja Writer ehdottaa, että tätäkö sanaa tarkoitit. Lisäksi ehdin jo tilata JusSin OOo-blogin Blogilistalta.

Saa nyt sitten nähdä kestääkö OpenOffice.org tosikäytössä vai joudunko nöyrtymään ja latomaan eurokasan Bill Gatesin hikiseen kouraan.

Bookmark and Share

Lähettänyt – Sent by Jussi |
(0) kommenttia - comments

Kommentoi - Post a comment

Jos et ole kommentoinut aikaisemmin, kommenttisi ilmestyy vasta kun se on hyväksytty.