« Tienaa miljoonia lähettämällä mönkijä kuuhun | Memoria volatilis | The Moon Is a Harsh Mistress »

syyskuu 28, 2007

Frickin' sharks with frickin' laser beams attached to their frickin' heads

Minulla oli eilen hetken aikaa HP:n läppäri. Ensimmäisen kerran käynnistettäessä läppäri alkoi asentaa itseensä Windows Vistaa. Kesken Vistan asennuksen kone heitti BSOD:n, sanoi "Internal power failure" ja boottasi itsensä. Kone oli kiinni verkkovirrassa, joten akun loppumisesta ei ollut kyse. Asennus meni tietysti totaalisesti käteen. Sen sijaan että olisi jatkanut asennusta kone päätti yrittää ladata hajonneen Windows Vistan. Ei se tietenkään onnistunut ja Windows käski käynnistää asennuksen uudestaan. Hienoa.

Miten ihmeessä käynnistän asennuksen uudestaan kun nykyään koneiden mukana ei tule asennuslevyä? Kovalevyllä on asennustiedosto, joka näköjään tuhotaan heti kun asennus on valmis. Tai siis tässä tapauksessa se tuhottiin heti kun asennus hajosi. Recovery CD? Sen luomista varten pitäisi saada kone käyntiin ainakin kerran, mutta kun se Vista on päreinä niin konetta ei ole saatu kertaakaan kunnolla käyntiin.

Alun perin ajattelin ostaa Acerin, mutta minulle kerrottiin että kannattaa ostaa ennemmin HP, koska Acerit ovat heikkolaatuisia. Ilmeisesti Acer olisi sitten hajonnut jo virtanapin painamiseen. Tällä hetkellä Acer+Linux vaikuttaa houkuttelevalta vaihtoehdolta. HP:n läppäri menee tänään takaisin myyjälle, katsotaan mitä he sanovat. Kovalevy on luultavasti hajalla tai hajoaisi jos koneen saisi käyntiin, koska kone tilttasi kesken asennuksen. Pöytäkoneestani hajosi aikanaan kovalevy koska Windows XP tilttasi kesken asennuksen enkä usko että Vistan sekoilu on kovalevylle paljoa terveellisempää.

Bookmark and Share

Lähettänyt – Sent by Jussi |
(2) kommenttia - comments

Kommentit

Jussi,

Nykyään yleinen käytäntö on tehdä kovalevylle piilo-osio, jossa asennukseen tarvittava tavara on. Joten on hyvin mahdollista, että se on edelleen tallessa ja hyvissä voimin.

Eri asia sitten, miten sen puolinaisen asennuksen saa poistettua...

Yritin käynnistää Windowsin asennuksen uudestaan boottimenussa olleen system recovery -valikon kautta, mutta Windows ei siitä korjaantunut. Asennuksen jälkeen tuli taas sama virheilmoitus. Ilmeisesti itse asennusosio on jotenkin rikki. Eikä löytynyt mitään recovery pistettä, mihin Windows olisi osannut palata.