« Keskiajan keittiö | Memoria volatilis | Arkeologit herättivät muinaisen irlantilaisen oluen henkiin »

elokuu 10, 2007

Suuri isänmaallinen kuvakavalkadi

Onnistuneen naparetkeilyn jälkeen Venäjä on päättänyt julkistaa ennen näkemätöntä kuvamateriaalia myös muista suurista Venäjään liittyvistä uutisista.


Venäjän kuulento. Tässä vasta julkaistussa kuvassa venäläinen kosmonautti Aleksei Jurishnov seisoo venäläisvalmisteisen laskeutumisaluksen luona kuun pinnalla.

800px-Lincolnassassination.jpg

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB onnistui tunnistamaan miehen, joka murhasi Alexander Litvinenkon ja Anna Politkovskajan. Valitettavasti tuntematon mies ampui syyllisen ennen oikeudenkäyntiä tämän ollessa viettämässä iltaa Bolshoi-teatterissa. Ohessa sivullisen kännykkäkameralla tapauksesta ottama kuva, jota ei ole millään lailla manipuloitu. FSB:n mukaan jutut on kuitenkin nyt ratkaistu ja niistä ei tarvitse enää puhua.

800px-Red_army_soldiers_raising_the_soviet_flag_on_the_roof_of_the_reichstag_berlin_germany.jpg
Venäjän ilmoituksen mukaan Tsetsenian tilanne on rauhoittunut ja sota siellä on loppunut, joten alueella olevat ulkomaiset toimittajat voivat palata kotiin. Kuvassa tuntematon tsetseenimies nostaa Groznyin kaupungintalon katolle Venäjän lipun kiitollisena siitä, että hänen asuinpaikkansa on yhä osa suurta Venäjää. Miehen mukaan maailmassa ei ole parempaa paikkaa asua.

Fleet_Week_In_Auckland_1908.jpg
Venäjän valtio on yhä virallisesti suuttunut kevään patsasepisodista Viron kanssa. Valtiollinen uutistoimisto on julkistanut oheisen kuvan onnellisista virolaisista, jotka tervehtivät Neuvostoliittolaisia vapauttajia Tallinnan torilla. Kaikki puheet miehityksestä ja sorrosta ovat Pravdan mukaan pelkkää länsimaiden valheellista propagandaa.

Hiroshima_aftermath.jpg
Venäjä kiistää jyrkästi pudottaneensa koskaan mitään ohjusta tai pommia Georgiaan tai sen lähellekään. Venäjän uutisissa on näytetty kyseistä eilen otettua kuvaa kesäisestä Tbilisistä ja kyselty kovaan ääneen, että näyttääkö tämä kaupunki muka siltä kuin sinne olisi pudotettu joku pommi tai ohjus? Näyttääkö?

Bookmark and Share

Lähettänyt – Sent by Jussi |
(0) kommenttia - comments

Kommentoi - Post a comment

Jos et ole kommentoinut aikaisemmin, kommenttisi ilmestyy vasta kun se on hyväksytty.