« SVT vetäytyy Arn-projektista | Memoria volatilis | Kissakuvahaaste 30 »

elokuu 09, 2007

Eräänä aamuna Maija heräsi ja huomasi asuvansa avoliitossa

On oikeastaan harmi, ettei Franz Kafka työskennellyt KELA:ssa. Hänen tarinoistaan olisi tullut vielä oudompia. Tai sitten hän olisi havainnut, ettei hänen mielikuvituksensa pärjää Suomen valtion byrokratian todellisuudelle ja luopunut kirjoittamisesta kokonaan. Tämä tuli mieleen, kun luin uutisen oululaisesta naisesta, jolle KELA ilmoitti, että hän asuu avoliitossa. KELA:n pääjohtaja Jorma Huuhtanen kommentoi asiaa lauseella "Ei tässä maalaisjärjestä ole kyse vaan laista". Kerrankin joku valtion edustaja on nimenomaan asian ytimessä. Asioita ei tarvitse miettiä järjellä, kun asiasta on laki. Jätä aivot narikkaan kun tulet töihin. Toivottavasti kuitenkin niiden lakien säätämisessä on käytetty edes hieman järkeä. Joskus vähän kyllä epäilyttää.

Bookmark and Share

Lähettänyt – Sent by Jussi |
(1) kommenttia - comments

Kommentit

Kun taas meillä Belgiassa...

No joo. Yksi ystävätär oli hakemassa pankista autolainaa kun sille todettiin, että ette te voi tätä yksin hakea, pitää saada aviomiehen suostumus.

-Ai minkä miehen? En minä ole naimisissa.

- No mutta kun meidän atk-systeemissä on ruksi siinä kohdassa että te olisitte naimisissa. Ei saa antaa pankille väärää tietoa!

- En minä ole antanutkaan. Korjatkaa se rasti nyt vaan kohtaan 'naimaton'.

- Ei tässä voi sellaista tehdä, ei voi palata ajassa taaksepäin. Minä voin tehdä tähän vain muutoksen, että te olette 'eronnut' tai 'leski'. Kumpi laitetaan?

- No ei kumpaakaan kun se ei ole totta. Tämähän on pankin virhe, pakkohan se on saada korjattua!

- Niin tai jos te pyytäisitte jotakuta miestuttavaanne allekirjoittamaan tämän paperin niin ei tarvitsisi muuttaa mitään.

-?????

Kommentoi - Post a comment

Jos et ole kommentoinut aikaisemmin, kommenttisi ilmestyy vasta kun se on hyväksytty.