« Siperiasta löytyi mammuttivauva | Memoria volatilis | Ei muumitaloa lukita yöksi »

heinäkuu 12, 2007

Katajalan piiras

Tonnikukko oli aika huono nimi, joten kehitin nimen Katajalan piiras. Esimerkkinä sellaiset ruokalajit kuin Runebergin torttu, Aleksanterin leivos, Ceasar-salaatti ja Wallenbergin pihvi. Kun tästä tulee uusi trendiruoka, niin kaikki tietävät kuka sen kehitti. ;)

Karjalanpiirakkaprojektista jäi riisipuuron loputtua jäljelle vielä hieman taikinaa sekä munavoita varten keitettyjä ylimääräisiä kananmunia. Kun kaapista löytyi vielä purkki tonnikalaa, päätin harrastaa luovaa ruoanlaittoa kokkien Stetson ja Harrison hengessä.

Tein taikinasta kämmenen kokoisia ohuita levyjä, joiden päälle laitoin tonnikalaa ja kananmunaa. Kostukkeeksi nokare voita. Sitä ilmankin olisi varmaan pärjätty, jos tonnikala olisi ollut öljyssä veden sijaan. Sitten vaan käänsin reunat ylös ja painoin ne umpeen. Voitelin piirakat vielä kasviöljyllä, jotta kuori ei kuivuisi. Uuniin 250 asteeseen 10 minuutiksi ja valmista tuli.

kukko.jpg

Maku on kalakukkomainen. Ehkä tämä oli sitten sitä cross kitcheniä, kun filippiiniläinen tonnikala kohtasi karjalaisen piirakkataikinan savolaisessa kukkohengessä. Täytettä voisi vielä säätää (lisäksi vielä riisiä?), mutta muuten näistä tuli yllättävän hyvää naposteltavaa. Paistoaikaa ja -lämpötilaakin voisi myös miettiä tarkemmin, mutta paistuivat ne näinkin.

Piirakkataikinaresepti:
4 dl vettä
4 tl suolaa
400g ruisjauhoja
200g vehnäjauhoja

Tästä tekee 25 karjalanpiirakkaa + 3 Katajalan piirasta, eli jotain 30 karjalanpiirakkaa jos riisipuuroa on tarpeeksi. Äkkiä laskettuna tuosta saa 10-15 Katajalan piirasta koosta riippuen (2-3 karjalanpiirakan taikina / Katajalan piiras). Yhdestä tonnikalapurkista riittänee 4 Katajalan piiraseen ja 1/2 kananmunaa täytteeseen / piiras.

Bookmark and Share

Lähettänyt – Sent by Jussi |
(1) kommenttia - comments

Kommentit

Todella mainio idea! Pitänee alkaa kehitellä omaa historiaan jäävää..hmm..leipomusta!

Kommentoi - Post a comment

Jos et ole kommentoinut aikaisemmin, kommenttisi ilmestyy vasta kun se on hyväksytty.