« Se7en | Memoria volatilis | Ikean työmaa tuhoaa muinaismuistoja Kiinassa »

heinäkuu 03, 2007

Rumban klassikkokysymys -meemi

Liekkiö haastoi minut Yrttimaalta alkunsa saaneeseen Rumban klassikkokysymys -meemiin.

1) Nimeä kolme suosikkieläintäsi.

Tylsä ja ennalta arvattava vastaus olisi Mini, Maxi ja Frank. Kaikki tietysti olettavat kissan ja laaman pääsevän mukaan joukkoon, joten sanonkin marsupilami, orava ja muurahaiskarhu. Marsupilami on niin himmeä otus, ettei siitä voi olla pitämättä. Orava on eläinmaailman ahkera eläkesäästäjä, joka kätkee ruokaa pahan päivän varalle. Muurahaiskarhu taas on omituisten otusten kerhon puheenjohtaja, jonka kieli saa Gene Simmonsinkin kateelliseksi. Muurahaiskarhu on lisäksi tanskaksi myresluger, mikä kuulostaa hassulta. Pirkka-Pekka Petelius pystyisi varmaankin tekemään televisioon viisiosaisen komediasarjan, joka perustuu vain siihen, että hän sanoo myresluger tekotanskalaisella aksentilla.

2) Jos saisit olla soitin jossakin biisissä, niin mikä soitin ja missä?

Varmaankin säkkipilli AC/DC:n kappaleessa It´s a long way to the top (if you wanna rock ´n´ roll). Ensin sitä saattaa luulla kimeäksi sähkökitaraksi, kunnes sitten tajuaa, että tuohan on säkkipilli, mitä hittoa se tekee hard rock -kappaleessa? Lopulta on pakko myöntää olleensa vain ennakkoluuloinen ja että Bon Scott oli nero.

3) Jos kirjoittamisesi olisi rakennus, millainen rakennus se olisi?

Arvoituksellinen, osittain raunioutunut ja hylätyltä vaikuttava kartano. Pihapuusta katselee pöllö. Kartanon kirjastosta löytyy muinaisia kirjoja, jotka kertovat toisista ajoista ja vieraista paikoista. Kirjaston seinällä on muotokuva kreivistä, jonka kohtaloa kukaan ei enää muista tai tiedä. Jokaisesta huoneesta tuntuu löytyvän salakäytävä, joka vie piilotettuihin paikkoihin. Kartano on sisältä suurempi kuin ulkoa näyttää ja sinne voi eksyä pitkäksi aikaa, jos ei pidä varaansa. Seinien suurista peileistä heijastuu aavistuksen vääristynyt kuva. Kosteat seinät ja hämärät huoneet, joiden nurkissa tuntuu hiipivän unohdettujen ihmisten haamuja alkavat ahdistaa ja kulkija haluaa epätoivoisesti ulos. Ulos päästyään alkaa miettiä, mitä kaikkea kartano kätkeekään. Minne se itäsiiven käytävä olisi lopulta vienyt? Miksi kellarin seinälle ripustettu Marsin kartta oli ylösalaisin? Kuka asui yläkerran pienessä huoneessa ja jätti sinne hopeisen taskukellonsa? Jos kartano on hylätty, miksi takassa ollut tuhka oli vielä lämmintä? Oliko työhuoneen karttapallossa todellakin ylimääräinen manner? Miksi tornin ovi oli lukossa ja missä avain on? Sisimmässään tietää, että jonain päivänä on jälleen pakko palata tutkimaan kartanoa, koska mysteereitä on niin paljon selvittämättä.

Ury_House_Aberdeenshire.jpg

Edit: En ole ainoa, joka vertasi kirjoittamistaan kartanoon.

Bookmark and Share

Lähettänyt – Sent by Jussi |
(0) kommenttia - comments

Kommentoi - Post a comment

Jos et ole kommentoinut aikaisemmin, kommenttisi ilmestyy vasta kun se on hyväksytty.