« Viikinkien olut tekee paluun | Memoria volatilis | Join the dark side! We have cookies! »

heinäkuu 23, 2007

Irlannin matkasta #2 - Kulttuuria, komisario Jameson


Dublin on kirjailijoiden kaupunki. Dublinissa ovat eläneet ainakin James Joyce, Samuel Beckett (eri henkilö kuin se aikahyppääjä), Oscar Wilde, William Butler Yeats, Jonathan Swift ja Bram Stoker. Hotellimme sijaitsi aivan Merrion Squaren vieressä. Merrion Squarella on Archbishop Ryan Park, jossa oleva Oscar Wilden patsas näkyi huoneemme ikkunasta. Lähes joka toisella pubilla vaikutti olevan yhteys James Joycen Odysseys-kirjaan ja tarkkasilmäinen saattoi bongata kaduilta kylttejä, joissa kerrottiin, mikä Leopold Bloom teki kyseisellä paikalla 16.6.1904. Kyseinen päivä liittyy myös Suomen historiaan ja sen päivän merkittävä tapahtuma mainitaan myös Odysseys-kirjassa.


Mikä olisikaan parempi tapa yhdistää kirjallisuus ja pubit kuin Dublin Literary Pub Crawl? Näyttelijät esittivät kohtauksia kuuluisista irlantilaisista kirjoista ja kertoivat kirjailija-anekdootteja pubikierroksen aikana. Kierroksen aikana poikettiin myös Trinity Collegessa ja yritettiin selvittää vanhoista valokuvista, mikä oli sen pubin nimi, jossa Michael Collins istuskeli.


Yhtenä iltana ohjelmassa oli An Evening of Food, Folk and Fairies pubissa nimeltä Brazen Head. Vuonna 1198 perustettu pubi on ainakin Dublinin vanhin pubi. Atlhonelainen Seans Pub väittää kylläkin olevansa vielä vanhempi. Ruokailun yhteydessä Johnny Daly kertoi elämästä Irlannissa muinaisina aikoina sekä irlantilaisista kansantaruista. Meillä oli kunnia olla ensimmäiset An Evening of Food, Folk and Fairies -tilaisuuteen osallistuneet suomalaiset.

Bookmark and Share

Lähettänyt – Sent by Jussi |
(0) kommenttia - comments

Kommentoi - Post a comment

Jos et ole kommentoinut aikaisemmin, kommenttisi ilmestyy vasta kun se on hyväksytty.