« Majatalo ja muita kauhutarinoita | Memoria volatilis | Suomen sana »

heinäkuu 31, 2007

Asiakas on aina väärässä

Elegia tilitti blogissaan ongelmista Postin kanssa. Minä olen jo ehtinyt tottua siihen, että virastojen ja valtionyritysten kanssa asioidessa voi odottaa kafkamaisia tilanteita.

Opiskeluaikana muutin useasti, joten tein aina osoitteenmuutoksen, jotta posti tulisi oikeaan osoitteeseen. Kaikki toimi hyvin, paitsi että erään muuton jälkeen yksi lasku jäi tulematta. Karhulasku tuli perille ja ihmettelin, että mitä alkuperäiselle oli tapahtunut. Se selvisi aikanaan. Posti oli huomannut, että olin muuttanut, mutta oli jostain syystä päättänyt lähettää laskun vanhempieni osoitteeseen, vaikken ollut asunut kotona enää moneen vuoteen. Kirje kiersi kaikkien niiden osoitteiden kautta, jossa olin joskus asunut ja tuli viimein perille kuukauden päästä. Kaikkien yliviivattujen osoitteiden viereen oli joku posteljooni kirjoittanut Jos tekee osoitteenmuutoksen, kirje tulee nopeammin perille. Silloin se tuntui vittuilulta, nyt asiaan osaa jo suhtautua huumorilla. Pitää kyllä myöntää, että Posti yrittää kaikkensa saadakseen kirjeet perille, vaikka olisi itse alunperin mokannutkin.

Toinen virasto, jonka kanssa asiointi on aina kiemuraista on KELA. Kun lähdin Tanskaan opiskelemaan, tein muuttoilmoituksen, jossa nimenomaan rastitin kohdan "asuminen on tilapäistä". Laitoin jopa päivämäärän, että tänä päivänä tulen takaisin, alle puolen vuoden päästä. Tietenkin sitten sain Tanskassa KELA:lta kirjeen, että nyt jumalauta palautat KELA-korttisi heti välittömästi, kun olet muuttanut pysyvästi pois Suomesta. Uskoivat sentään puhelinsoitolla, että en jää Tanskaan loppuiäkseni. No sitten muutama vuosi Suomeen palaamiseni jälkeen kävin yksityisellä hammaslääkärillä ja lähetin anomuksen KELA-korvauksesta. Takaisin tuli kirje, jonka mukaan en ole oikeutettu korvaukseen, koska olen asunut jo useita vuosia Tanskassa...

Bookmark and Share

Lähettänyt – Sent by Jussi |
(1) kommenttia - comments

Kommentit

Kaverille oli tullut KELA:sta samalla viikolla kaksi kirjettä - tai toinen taisi tulla opintotukikeskukselta, joka kuuluu KELA:an. Ensimmäisessa sanottiin osapuilleen: "opintotuen asumislisänne on lakkautettu koska ette ole oikeutettu opintotukeen"; toisessa taas: "Yleinen asumistuki -hakemuksenne on hylätty, koska olette oikeutettu opintotuen asumislisään."

Muistaakseni virkailijaakin oli naurattanut kun kaveri oli lyönyt nämä rinnakkain tiskiin.

Kommentoi - Post a comment

Jos et ole kommentoinut aikaisemmin, kommenttisi ilmestyy vasta kun se on hyväksytty.