« Faaraon hauta olikin muumointihuone | Memoria volatilis | Ilmastonmuutos uhkaa maailmanperintökohteita »

maaliskuu 18, 2006

Irlanti-pläjäys

Irlanti uudistaa lainsäädäntöään

Irlanti aikoo puhdistaa lainsäädäntöään ja mitätöidä joukon vanhoja ja omituisia lakeja, joista jotkut ovat peräisin keskiajalta. Poistettavien lainkohtien listalla on mm. Winchesterin asetus (1285), jolla perustettiin vartiojoukkoja pidättämään epäilytäviä muukalaisia, Armisin käräjien päätös (1181), jonka mukaan juutalaiset eivät omistaa haarniskaa ja Kilkennyn parlamentin laki (1366), jonka mukaan englantilaiset eivät saa mennä naimisiin irlantilaisten kanssa.

Times Online: Ireland casts off colonial legacy of crackpot laws

Perinteiset irlantilaiset nimet eivät olekaan irlantilaisia

Freya Verstratenin mukaan ns. perinteiset irlantilaiset nimet kuten Patrick, Mick ja Sean eivät olekaan alkujaan irlantilaisia. Patrick-nimi tulee latinalaisesta Patricius-nimestä, joka tarkoittaa ylimystä. Sean puolestaan on irlantilainen versio John-nimestä, joka puolestaan on saanut alkunsa raamatullisesta Johannes-nimestä.

Discovery News: Many Irish Names Not so Irish?

Irish Pub Company keksi irlantilaisen pubin

Ympäri maailmaa levinnyt irkkupubi-konsepti onkin Irish Pub Companyn kehittämä konsepti. Yhtiöllä on viisi standardoitua pubityyppiä, joista kapakoitsija voi valita mieleisensä: Country Cottage, Gaelic, Traditional Pub, Brewery ja Victorian Dublin.

Slate: Ireland's "Crack" Habit - Explaining the faux Irish pub revolution.

Bookmark and Share

Lähettänyt – Sent by Jussi |