« Huonosti käyttäytyvät eläimet | Memoria volatilis | Normandian viikingit 3 - Rikhard Peloton »

heinäkuu 09, 2005

Turun keskiaikaiset markkinat 2005

Viime viikonloppuna järjestettiin Turussa keskiaikaiset markkinat jo kymmenettä kertaa. Tällä kertaa vuosi oli 1401 ja teemana pormestarin tyttären mahtihäät. Kuten muinakin vuosina, markkinoilla esitettiin teemaan liittyvä näytelmä markkinakansan keskellä. Tänä vuonna näyttelijät tuntuivat olevan enemmän läsnä markkinaväen keskuudessa kuin aikaisempina vuosina, ehkä jopa liikaakin sillä töykeät sotilaat tuntuivat välillä menevän töykeydessään liiallisuuksiin ja tönivän ihmisiä turhankin rajusti.

Vanha suurtori eli entinen Raatihuoneen tori oli jälleen varattu keskiaikaisille markkinakojuille ja nykyaikaisemmat tavarat oli sijoitettu Aurajoen rantaan. Paikalla oli tietenkin myös vartaaseen laitetttu sika. Vanhalla suurtorilla myyty ruoka oli keskiaikahenkistä, makkarat sai kiedottuna kaalinlehteen paperin sijaan. Juomapuolen puuttuminen aiheutti hieman ongelmia. Juotavaa sai sikavarraskojun lisäksi vain Sahtituvasta. Niin ja myytiinhän siellä lankaakin.

Illansuussa osallistuimme kävelykierrokselle, jonka aikana tutustuttiin Turun keskiaikaisiin paikkoihin. Keskiaikaisesta Turusta ei ole jäljellä juuri muuta kuin Turun tuomiokirkko, joten mielikuvistusta tarvittiin. Kierroksen aikana opas kertoi myös elämästä keskiaikaisessa Turussa. Kierros päättyi Turun tuomiokirkkoon.

Kotiin lähtiessä tuli käytyä vielä Kerttulinmäellä, Turun entisellä teloituspaikalla. Ennen kuin Kerttulinmäen luokse rakennettiin kerrostaloja, Kerttulinmäki näkyi hyvin läheiselle Hämeen härkätielle. Hirsipuu viestitti, että Turussa vallitsee laki ja järjestys.

Bookmark and Share

Lähettänyt – Sent by Jussi |