« Historiablogeja | Memoria volatilis | Viikinkisivustoja »

tammikuu 08, 2005

Kolme sisarusta

Ennen joulua tuli käytyä Tallinnassa ja yövyimme The Three Sisters-hotellissa. Vanhassa kaupungissa sijaitseva hotelli on saanut nimensä kolmesta keskiajalta peräisin olevasta rakennuksesta, jotka on rakennettu kiinni toisiinsa. Rakennuksia kutsutaan nimellä Kolme sisarusta. The Three Sisters-hotelli on rakennettu näihin kolmeen rakennukseen. Hotellin osoite on Pikk 71 ja ensimmäinen maininta talosta ko. osoitteessa on vuodelta 1362. Hotellilla on siis ikää lähes 600 vuotta.

3_sisters.jpg
Kolme sisarusta

Hotelli itse oli sekoitus huippumodernia ja keskiaikaista. Huoneen valoja ohjattiin kaukosäätimellä, mutta kattohirret oli jätetty näkyville. Hotellin kotisivulta löytyy kuvagalleria, jossa on kuva meidänkin huoneestamme (Huone 38, Grand Deluxe).

Sittemmin tuli mieleen, että kun Tallinnan vanhan kaupungin taloja peruskorjataan vauhdilla niin kuinka paljon niissä on enää jäljellä alkuperäistä? The Three Sisters-hotellissa ei varmaankaan ole enää muuta keskiaikaista kuin kiviseinät ja sijainti.

Vanhassa kaupungissa on muuten toinenkin kolmen keskiaikaisen talon ryhmä, jota kutsutaan nimellä Kolme veljestä. Veljekset ovat kyllä paljon huonommassa kunnossa kuin sisarukset.

kolme veljestä
Kolme veljestä

Bookmark and Share

Lähettänyt – Sent by Jussi |